Zo bereid jij je goed voor op de wintersport

Ga jij dit jaar nog op wintersport? Een goede voorbereiding is het halve werk, want zo kan je met een gerust gevoel afreizen naar een populair skigebied in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Wij geven je een aantal tips waar je absoluut aan moet denken als je op wintersport gaat.


1. Accommodatie vinden


Heb je al nagedacht over een leuke wintersportbestemming? Wacht dan niet te lang met het boeken van een accommodatie. Vooral in het hoogseizoen zijn appartementen en hotels snel volgeboekt en worden de prijzen van accommodaties die nog vrij zijn, steeds duurder. Bij de zoektocht naar een leuke accommodatie is het belangrijk dat je goed oplet hoever het appartement of hotel zich bevindt van het skigebied. Veel mensen vinden het ideaal als ze alles lopend af kunnen, dus houd hier goed rekening mee.


2. Ski- of snowboard les


Als je al de nodige ervaring hebt in skiën of snowboarden dan raden we je aan om alvast de volgende alinea te lezen. Als dit niet het geval is dan raden we je aan om zeker wat lessen skiën of snowboarden te nemen. Wil je echt snel de techniek onder de knie krijgen? Dan is het een aanrader om een privéles te boeken. Zo heeft de ski- of snowboardinstructeur alle tijd en aandacht voor jou, waardoor je sneller op niveau komt. Ga nog in Nederland op ski- of snowboardles of boek van tevoren alvast een les op de plaats van bestemming. Zo weet je zeker dat er een leraar tijd voor je heeft.


3. Benodigdheden


Als je gaat skiën of snowboarden zijn er een aantal benodigdheden waar je niet zonder kan. Denk bijvoorbeeld aan de uitrusting: een helm, schoenen, jas, broek en eventueel thermokleding. Dit kan je natuurlijk kopen in de sportwinkel, maar misschien ken je ook wel iemand waar je de kleding waar kan lenen. De ski’s of het snowboard kan je vaak op locatie huren, maar je kan dit natuurlijk ook zelf kopen. Omdat de ski’s of het snowboard moet aansluiten op jouw lichaam en ervaring, raden we je aan om je altijd te laten adviseren door iemand die hier verstand van heeft. Denk aan een medewerker van de huurlocatie of een verkoopmedewerker in de sportwinkel.


4. Verzekeringen


Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het erg belangrijk om de juiste verzekeringen af te sluiten voordat je op wintersportvakantie gaat. Regel daarom altijd een goede reisverzekering. Ga je met de auto op vakantie? Dan mag een autoverzekering niet ontbreken. Doordat je flink wat uren in de auto zit kan er altijd iets met de auto gebeuren. Dek jezelf hier dus goed voor in en kies bijvoorbeeld voor een Allrisk verzekering om helemaal goed ingedekt te zijn. Ook is het een aanrader om pechhulp in Europa af te sluiten. Zo kan je met een gerust gevoel jouw wintersportvakantie starten. Viel Spaß!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *