FINANCIELE-WEETJES.NL

Welke autoverzekering past het beste bij jou?

Als je in Nederland met je eigen auto de openbare weg op gaat, is het verplicht om een autoverzekering te hebben. Er zijn veel verschillende autoverzekeraars waar je uit kunt kiezen, en ook verschillende soorten verzekeringen die je af kunt sluiten. Veel automobilisten worstelen met de vraag welke soort autoverzekering het beste bij hen past. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op welke verzekering het beste bij je past.

Dekking

Een autoverzekering is in Nederland met drie soorten dekking af te sluiten. WA-dekking is de laagste dekking, maar dit is wel verplicht in Nederland. Met WA-dekking ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. Ben je bijvoorbeeld betrokken bij een incident waardoor er door jouw toedoen schade is aangebracht bij anderen, dan wordt die schade vergoed vanuit je WA-verzekering.

Het tegenovergestelde van een WA-dekking is de all-risk verzekering. Met deze verzekering ben je niet alleen gedekt tegen schade die je aan anderen toebrengt, maar ook schade aan je eigen auto. Zo kom je dus niet met hoge kosten te zitten wanneer je auto schade oploopt. Een all-risk verzekering is dan ook duurder dan een verzekering met WA-dekking. Tussen deze twee dekkingsvormen in is nog een WA met beperkt Casco beschikbaar. Deze vorm dekt de schade bij anderen, en ook deels aan je eigen voertuig.

Kosten van je verzekering

Niet alleen de dekking van je verzekering heeft invloed op de premie die je betaalt, ook andere factoren spelen een rol. Zo wordt er gekeken naar het aantal schadevrije jaren dat je gereden hebt, maar ook het aantal jaren dat je je rijbewijs hebt en de regio waar je woont. Omdat de de prijzen door deze factoren regelmatig wijzigen, is het verstandig om goed te blijven oriƫnteren. Een autoverzekering vergelijken op internet kan je het inzicht geven dat je bij een andere verzekeraar beter af bent. Wellicht krijg je bij een andere verzekeraar de goedkoopste autoverzekering in jouw situatie. Een makkelijk te behalen besparing dus!

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op zakelijketips.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *