Wanneer een kredietverzekering een must is

Waarschijnlijk heeft u al wel eens van een kredietverzekering gehoord. Deze optionele verzekering is in bepaalde gevallen echt een must voor een bedrijf. Lees deze blog om erachter te komen wat het is en of uw bedrijf die nodig heeft.  

Vormen kredietverzekeringen 

Voor iedereen die goederen en diensten levert aan zakelijke klanten is een kredietverzekering toepasselijk. Veel verzekeringsbanken doen meer dan alleen geld betalen. Zij kunnen u helpen uw debiteur goed te beheren.  Er zijn verschillende manieren om verzekerd te worden. Wat voor u geschikt is, hangt af van de grootte van uw bedrijf, hoe u uw bedrijf runt en hoeveel u op de rekening verdient. 

  1. Transactieverzekering: als u van tijd tot tijd een groot bedrag van een klant ontvangt. 
  2. Verzekering per debiteur: als u een klant heeft van wie u regelmatig grote bedragen ontvangt. 
  3. Kredietverzekering per land: als u voornamelijk zaken doet met klanten uit één of meerdere landen. 
  4. Verkoopverzekering: de meest uitgebreide kredietverzekering waarmee u uw verkopen verzekert tegen wanbetalers. 

De kosten 

U betaalt meer voor uw omzet. Als uw klant niet kan betalen, krijgt u geld van uw verzekeringsmaatschappij. Dit bedrijf accepteert de claim en probeert geld te krijgen van uw klant. U kunt alleen een kredietverzekering afsluiten als u goederen levert aan zakelijke klanten. De hoogte van de verzekeringspremie is afhankelijk van de vorm die u kiest. Verzekeringsmaatschappijen bepalen de premie op basis van: het verkoopvolume, het aantal debiteuren en hun land van vestiging, het dekkingspercentage bij schade en de grootte van uw franchise. Kortom, een groot aantal factoren speelt mee en het is daarom aan te raden een adviesgesprek aan te vragen zodat u een gepersonaliseerd aanbod voor een kredietverzekering krijgt.  

De baten 

Onbetaalde rekeningen als uw zakelijke klanten niet kunnen betalen worden gedekt door de kredietverzekering. Soms dekt een kredietverzekering alleen klanten in Nederland. Maar soms bent u ook verzekerd als uw klanten in het buitenland zijn. En ze kunnen niet betalen door middel van een faillisement, maar ook door politieke onrust, oorlogen, natuurrampen of geldgebrek. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *