Moet ik een kredietverzekering afsluiten?

Veel zelfstandigen hebben geen kredietverzekering afgesloten. Ondernemers denken dat deze verzekering niet nodig is, maar kan veel leed helpen voorkomen. Een kredietverzekering beschermt u  tegen klanten die niet willen of kunnen betalen. Het risico op faillissement voor een van uw klanten blijft altijd bestaan, en u anticipeert daar vaak niet op voorhand op. Dit kan uw bedrijf ernstig schaden. U investeert uw verloren geld liever in het bedrijf of in een nieuw project. Zeker wanneer dit bij een grote klant gebeurd, loopt u zelf het risico op een faillissement. U kunt een kredietverzekering afsluiten om te voorkomen dat uw eigen bedrijf in deze situatie uit elkaar valt.

Maar wanneer heeft het zin om een ​​kredietverzekering af te sluiten? We begrijpen dat u zich afvraagt ​​of een kredietverzekering iets voor u is. Vaak is het antwoord ja! Werkt u samen met andere klanten? (B2B) Mogen uw klanten betalen per factuur? Is een klant ooit failliet verklaard voor de betaling? Betalen klanten hun rekeningen te laat? Als u een van deze vragen met ja kunt beantwoorden, wordt een kredietverzekering aanbevolen. Een kredietverzekering is geen garantie voor betalende klanten, maar beschermt u wel tegen de schade die u daardoor kunt lijden.

Er zijn veel soorten kredietverzekeringen. Wilt u alleen een specifieke klant of project verzekeren? Dat is mogelijk! U kunt ook een doorlopende verzekering afsluiten om altijd beschermd te zijn tegen onverwachte situaties. De kosten van een kredietverzekering worden vaak bepaald op basis van de omzet van uw bedrijf. Dit maakt een kredietverzekering niet alleen interessant voor grote bedrijven, maar ook voor middelgrote of zelfs kleine bedrijven. Als u twijfelt of niet weet hoe u dit moet doen, is het raadzaam contact op te nemen met een betrouwbare kredietverzekeraar. Zo kan iemand u persoonlijk adviseren en de mogelijkheden met u doornemen. Zo voorkomt u grote risico’s en kunt u zich richten op de zaken die er toe doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *