Hoe werkt leasen belastingtechnisch?

Leasen is natuurlijk een hele goedkope manier van autorijden. Je kan op kosten van de baas naar klanten rijden in een chique auto. Deze prachtwagen mag je ook nog eens privé gebruiken. Vooraf hoef je geen grote investering te doen en het onderhoud neemt het bedrijf op zich. Je betaalt alleen een afgesproken vast bedrag per maand of per kilometer aan je baas. Maar dit ligt vele malen lager dan het bedrag wat je kwijt zou zijn als je zelf een auto zou aanschaffen. Als je niet oppast met hoeveel kilometer je privé rijdt kan het aan het einde van het jaar alsnog een dure grap worden. Ik ga in deze blog uitleggen hoe dat komt en hoe je het kan voorkomen.

Belastingtechnisch  

Als je dan een mooie Mercedes van je baas toegewezen krijgt is het natuurlijk verleidelijk om overal en nergens naar toe te rijden, bijvoorbeeld naar Italië voor een vakantie. Ondanks dat dit echt onwijs leuk is, is dit echt on wijs. De ritten moet je namelijk kunnen verantwoorden naar de belastingdienst. Als je meer dan 500 kilometer hebt gereden voor privédoeleinden moet je bijtelling betalen over die dikke Mercedes. En dat is natuurlijk onbetaalbaar. Blijf je binnen die 500 kilometer? Dan betaal je gewoon het afgesproken bedrag per kilometer aan je baas. En dat was die goede deal die je gescoord had. Goed je kilometers bijhouden dus.

Rittenregistratie 

Voor het bijhouden van de gereden privé kilometers moet je de een heel aantal gegevens bijhouden. Het beginpunt met de kilometerstand, het eindpunt met de kilometerstand en het aantal afgelegde kilometers. En dan eens per jaar voor de belasting de totalen optellen. Wil je tussendoor weten hoeveel kilometers je nog mag afleggen? Reken maar uit! Het is een flink administratief werk. Er moet een makkelijkere manier zijn. Europetrack biedt deze makkelijke weg. Europetrack heeft een rittenregistratiesysteem waardoor alle gegevens met een paar klikken in het systeem staan. Totalen worden automatisch uitgerekend zodat je precies weet hoeveel kilometers je nog kan rijden. En aan het eind van het jaar rolt een complete rittenregistratie, die aan alle gestelde eisen van de belastingdienst voldoet, zo uit de printer.  Door deze minimale investering te maken bespaar je een hoop tijd, gedoe en geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *