verzekeringen advies

Het belangrijkste advies bij verzekeringen

Tegenwoordig kun je je overal voor verzekeren in Nederland. Zo heb je een aansprakelijkheidsverzekering, bestelautoverzekering, inboedelverzekering, autoverzekering, opstalverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Hier binnen zijn ook nog verschillen te vinden, en het is belangrijk dat je de juist keuzes maakt. Verzekeringen zijn een beetje als leningen, je zit er aan vast en kan flink negatief uitpakken als je er niet zorgvuldig mee omgaat.

Kies de juiste dekking

Het belangrijkste aspect van verzekeringen is de dekking. Dit wil zeggen, welke aspecten vergoed worden en welke niet. Binnen autoverzekeringen heb je bijvoorbeeld die voor schade aan een ander, schade aan je eigen auto mits deze door een ander word gecreëerd,  schade aan je eigen auto die je zelf creëert, en je kunt ook kiezen uit twee extra verzekeringen voor de inzittende in je auto. Al deze hebben hun eigen prijsklasse, waardoor je in veel gevallen een keuze moet maken. De goedkopere verzekering die minder dekt zou interessant kunnen zijn als je niet veel in de auto rijd of in een veilig gebied woont. Mocht je veel op de snelweg zitten en elke dag wel een paar uur rijd, is een volledige dekking misschien veiliger. Neem op dit vlak niet teveel risico.

Goedkoop is duurkoop

Het is aantrekkelijk om in de meeste categorieën voor de goedkoopste verzekering te gaan om maar minder te betalen. Maar als er dan ineens iets gebeurd en je klopt aan bij de verzekering, kan het best dat ze je niet kunnen helpen omdat jouw goedkope verzekering bepaalde schade niet dekt. Ook al is de verzekering goedkoop geweest, je hebt hem dan in principe voor niks afgesloten.

Wees eerlijk

Het belangrijkste advies is dat je goed en eerlijk naar je situatie kijkt. Ongelukken kunnen iedereen gebeuren, en vaak zijn ze puur toeval. Het is dan zo verkeerd nog niet om een paar euro per maand meer te betalen om toch wel die extra zekerheid te hebben. Voorkomen is beter dan genezen.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op zakelijketips.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *