Geniale bespaartips voor studenten

Als student zijnde behoor je tot één van de armere bevolkingsgroepen. Geld groeit nou eenmaal niet aan bomen. Het wordt iedere maand door een rijke oom op de rekening gestort. We komen daardoor niets tekort, maar het is niet ons geld. Het moet een keer terugbetaald worden. En daarom is het belangrijk zo zuinig mogelijk te doen. Hieronder staan een aantal bespaartips van en voor studenten. 

Zakgeld van je zorgtoeslag 

Wil jij elke maand verdienen op je zorgkosten? Dat dacht ik ook. Als je ouders het niet al te breed hebben kan je zo rond de 100 euro aan zorgtoeslag krijgen. Dit is genoeg om een basisverzekering te kunnen betalen. Maar omdat je zo jong bent en nog weinig zorgkosten hebt kan je zelfs geld over houden van je zorgtoeslag. Vergelijk zorgverzekeringen om de goedkoopste zorgverzekeraar 2021 te vinden. Sluit alleen de basisverzekering af met het hoogste eigen risico. Op die manier kan je zo een tientje per maand als zakcentje vangen van je zorgtoeslag.  

Besparen op eten

Naast huur is de grootste maandelijkse uitgave waarschijnlijk eten. Hoewel altijd uit eten gaan de gemakkelijkste optie is, is het ook de duurste. Zelf je eten koken is een slimme manier om geld te besparen en aan je kookvaardigheden te werken. Door het aantal keren dat je elke maand uit eten gaat, te beperken, kan je enorme hoeveelheden geld besparen. Want als je het eten zelf koopt zal het halen in de supermarkt, waar het goedkoper is. Door in grote hoeveelheden in te kopen haal je de meeste waarde uit elke aankoop. Koop gezinspakketten in de supermarkt. Deze zijn goedkoper dan kleine verpakkingen als je kijkt naar hoeveel eten je ervoor krijgt. Kook hiervan grote maaltijden en doe de rest in Tupperware-containers. Neem de restjes mee naar school en verwarm ze om geld te besparen op maaltijden. Vaak zijn er op school wel magnetrons te vinden die je gewoon mag gebruiken. Je kan het voedsel wat je over hebt van de gezinspakketen ook in plastic zakjes bewaren in de vriezer. Dan kan je er in de toekomst nog een lekkere en goedkope maaltijd van maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *