Ga je binnenkort verhuizen? Check dan ook even je autoverzekering

Je autoverzekering vergelijken is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je gaat verhuizen. In plaats van je alleen je adreswijziging door te geven bij jouw verzekeraar kun je direct vergelijken om te bepalen wat past bij je huidige situatie. Want jouw premie wordt voor een groot deel bepaald door je woonplaats.

Gevolgen voor je premie

Je to do lijst is waarschijnlijk al lang genoeg, maar als je gaat verhuizen, dan heeft dit gevolgen voor de premie van je autoverzekering. Het eerste advies is natuurlijk om je adreswijziging door te geven bij jouw verzekeraar. Mocht je nog tijd over hebben, dan kun je nagaan of je huidige autoverzekering ook op het nieuwe adres de beste keuze is. Een groot deel van de premie van je autoverzekering wordt bepaald op basis van je adres. Verzekeraars gaan namelijk altijd na hoe groot het risico op schade en diefstal is een bepaalde woonplaats.

Verhuis je naar de Randstad? Dan is het vrij aannemelijk dat de kans op schade een stuk groter is dan wanneer je woont in een dorp. Een verhuizing naar het platteland zou in theorie daarom ook een gunstiger premie berekenen. Het premieverschil kan, zo blijkt uit steekproeven, tot in de honderden euro’s per jaar lopen. Daarom is het advies om altijd je autoverzekering vergelijken bij iedere veranderende woon- of  leefsituatie.

Meer of minder kilometers

Een verhuizing betekent vaak dat je dichter (of juist verder) bij/van je werk komt te wonen.Dit heeft wellicht ook gevolgen voor het aantal kilometers dat je rijdt. Naast je woonplaats is dit ook een van de factoren waarop jouw premie is gebaseerd. Daarom moet je -wil je een autoverzekering afsluiten – bijna altijd een schatting geven van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Worden er dat meer of minder door een verhuizing? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je meer of minder zal gaan betalen voor je autoverzekering. Ook hier geldt daarom: let goed op de premie en voorwaarden van je autoverzekering. Lees hier meer over verhuizen en je autoverzekering vergelijken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *