Auto privé of zakelijk verzekeren?

Heeft u een eigen bedrijf en maakt u hiervoor vaak zakelijke ritten? Dan kan het handig zijn om uw voertuig op naam van je zaak te registreren. Het is ook belangrijk om uw bedrijfswagen te verzekeren. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Wat is het verschil tussen privé- en zakelijk gebruik?

Als u uw eigen auto gebruikt voor een zakelijke rit, dan is het belangrijk om bij het kiezen van een verzekering het verschil te begrijpen tussen persoonlijk en zakelijk gebruik.

Privégebruik

Rijd je van huis naar je werk? Dan valt het onder persoonlijk gebruik. Ook als u maar af en toe voor zaken reist, bijvoorbeeld als u maandelijks een zakenpartner bezoekt, hebben we het over privégebruik. Dan kunt u eenvoudig een particuliere autoverzekering afsluiten. U kunt kiezen voor een WA-dekking, een Beperkt Casco verzekering en een all risk verzekering.

Zakelijk gebruik

Gebruikt u uw auto uitsluitend voor zakelijke ritten, bijvoorbeeld als taxi, trainer, koeriersdienst, dagelijks klantenbezoek of betaald personenvervoer? Dan valt dit onder zakelijk gebruik. Een zakelijke autoverzekering is net iets anders dan een particuliere verzekering.

Auto op naam van het bedrijf verzekeren

Een zakelijke autoverzekering heeft veel voordelen. Hiervoor hoeft u bijvoorbeeld vaak geen btw te betalen. Uw auto moet op naam van het bedrijf staan ​​en u moet zelf eigenaar zijn van het bedrijf. De verzekeraar controleert dit bij de Kamer van Koophandel. Bovendien moet u of uw partner vaste chauffeurs zijn. Het is dus niet toegestaan om andere medewerkers regelmatig met uw auto te laten rijden. Als u aan deze voorwaarden voldoet, dan kunt u een kijkje nemen bij Alpina om een verzekering af te sluiten.

Privé auto zakelijk rijden of een auto op naam van een bedrijf zetten?

Het kan handig zijn om een ​​persoonlijk voertuig op uw bedrijfsnaam te registreren. In principe maakt u deze keuze eenmalig en kunt u deze alleen in speciale gevallen terugdraaien. Of het handig is, hangt af van de persoon en de situatie. Als je er zelf niet over uitkomt, dan kun je het bespreken met uw accountant. Een accountant weet er meer vanaf en kan u goed helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *