Welke opties zijn er naast in edelmetalen investeren voor een passief inkomen?

Steeds meer mensen zijn gaan investeren. Door het internet hebben miljoenen mensen bijvoorbeeld de mogelijkheden van in edelmetalen investeren ontdekt. Echter is het altijd van belang om een portfolio te hebben van passief inkomen dat verspreid is. Op deze manier beperk je immers het risico dat je al je geld verliest indien een bepaalde markt instort. Maar wat zijn nou de beste opties naast in edelmetalen investeren voor wanneer je een passief inkomen wilt hebben? In deze blog leer je alle opties hiervan goed kennen.

Leen je effecten uit tegenover een vergoeding 

In de eerste plaats kun je voor securities lending kiezen. Hierbij leen je effecten uit tegenover een vergoeding. Op deze manier kun je geld verdienen met het uitlenen van je aandelen, obligaties of ETF’s. Er zijn twee partijen die hierbij betrokken zijn. Enerzijds is er de persoon die geld nodig heeft, en anderzijds heb je te maken met de partij die geld leent. Op deze manier kun je geld verdienen met het uitlenen van je aandelen, obligaties of ETF’s. Dit is dan ook meteen een van de grootste voordelen. Je hoeft er namelijk niks voor te doen. Securities lending is daarom ook een van de beste opties voor passief inkomen.

Kies voor crowdfunding

Een andere optie die je hebt is crowdfunding. Hierbij maak je gebruik van een platform waarop bedrijven of projecten geld inzamelen. Dit kan door het aanbieden van obligaties of aandelen. In sommige gevallen kun je ook een rente ontvangen op het geld dat je inlegt. Crowdfunding is een goede optie voor passief inkomen, omdat je in sommige gevallen geld kunt verdienen zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Rente van je spaarrekening

Tevens is het mogelijk om rente te verdienen van je spaarrekening. Dit is echter wel afhankelijk van de bank waar je spaart. Sommige banken geven namelijk meer rente dan andere banken. Het is daarom verstandig om een goede vergelijking te maken van de verschillende banken. Op deze manier weet je precies waar je het beste kunt sparen. Zo verdien je passief inkomen, zonder dat je iets hoeft te doen. Echter is de rente momenteel erg laag en de opbrengst dus ook.

Rente op staatsobligaties

Een andere optie is het kopen van staatsobligaties. Hierbij leen je geld uit aan een overheid of organisatie. Voor het uitlenen van het geld ontvang je vervolgens rente. Dit is wel afhankelijk van de looptijd van de obligatie. Hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente. Staatsobligaties zijn een goede methode van passief inkomen genereren doordat het vanuit jouw kant vrijwel geen moeite vereist.

Dividenduitkeringen

Tot slot kun je kiezen voor dividenduitkeringen. Dit zijn bedragen die je ontvangt van aandelen die je bezit. Het is een soort beloning voor het feit dat je als investeerder bent gebleven bij een bepaald bedrijf. Dividenduitkeringen zijn vaak maandelijks of jaarlijks. Doordat je met deze optie moeiteloos achterover kunt leunen, is het zeker een interessante methode van passief inkomen genereren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *