Wat is het kostenplaatje voor een nieuwe telefoon?

De meeste mensen vinden het vandaag de dag vrij belangrijk om een nieuwe telefoon te hebben. Wanneer je een nieuw toestel nodig hebt, komt daar echter ook een kostenplaatje bij kijken. Omdat er tegenwoordig relatief veel geld uit gaat naar telefoons, vinden we het belangrijk om deze kosten even voor je op een rijtje te zetten. De totale kosten zijn overigens ook afhankelijk van of je alleen een toestel koopt of ook een abonnement afsluit.

De kosten zijn sterk afhankelijk van het type telefoon

Laten we eerst even vermelden dat er geen eenduidig antwoord is op de vraag hoeveel een telefoon kost. Koop je een iPhone SE wit, dan betaal je tegenwoordig relatief weinig. De kosten kunnen ook per provider verschillen. De meeste internetproviders hebben ook leuke acties wanneer je een abonnement inclusief toestel afsluit. Daar staat dan wel tegenover dat je vaak enkele tientjes per maand meer betaalt, alleen voor het toestel. Wil je echter een iPhone 12 mini wit in één keer betalen, dan betaal je een vrij hoog bedrag. Dit toestel is namelijk nog niet zo lang uit.

De prijs van een nieuwe telefoon varieert dus sterk. De prijs van een fatsoenlijke smartphone kan net iets meer dan € 350 kosten, maar er zijn ook smartphones van meer dan € 1100. Over het algemeen geldt wel dat je meer betaalt voor een telefoon met een krachtigere processor, een mooier scherm en een betere camera. Bij het kopen van een telefoon is het dus ook zeer belangrijk om even na te gaan wat je behoeftes zijn. 

Betaal je liever per maand of een eenmalig bedrag?

Ga zeker eens na of je liever een eenmalig bedrag betaalt of de telefoon maandelijks af wilt betalen. Waarschijnlijk sluit je bovendien ook een abonnement af om te bellen en te internetten. Ga dus goed na wat in jouw geval voordeliger is. Direct afbetalen is vaak de betere keuze, maar voor de meeste mensen is dit ook een flinke investering. Wanneer je een telefoon koopt, kan het ook verstandig zijn om de telefoon grotendeels af te betalen. Leen je minder dan € 250, dan krijg je namelijk geen BKR-registratie. Wanneer je een telefoon koopt en meer dan € 250 later afbetaalt, dan krijg je wél een BKR-registratie. Dat kan in sommige gevallen ook nadelig werken. Ga goed na wat in jouw geval de meest verstandige zet is wanneer je een nieuwe telefoon wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *