Verschillende soorten houten jaloezieën

Er zijn veel soorten raamdecoratie, momenteel is er veel vraag naar jaloezieën. Het is een decoratief type raamdecoratie dat ook heel praktisch is in gebruik. Hoewel de lamellen vaak uit aluminum worden vervaardigd zijn er ook uitvoeringen die gemaakt zijn van kunststof. De mooiste uitvoeringen zijn wat ons betreft houten jaloezieën. We hebben drie houtsoorten voor je op een rijtje gezet en we leggen uit waarom elektrische raamdecoratie de ideale match is voor jaloezieën.

Waarom kiezen voor houten jaloezieën?

Hout is een natuurproduct. Als het afkomstig is uit de beheerde bosbouw dan is het een verantwoord en duurzaam materiaal. Het is daarnaast ook degelijk van kwaliteit met een prachtige uitstraling. Er is uiteraard verschil in houtsoorten zoals het gewicht, de kleur en structuur. De populairste opties voor jaloezieën zijn basswood, abachi en bamboe. Deze drie houtsoorten hebben ieder hun unieke kenmerken.

1. Basswood jaloezieën

Deze populaire optie voor houten jaloezieën wordt ook wel ‘lindehout’ genoemd. Het is een houtsoort met een relatief glad oppervlak en een van nature egale kleur. Er zijn modellen die geheel gelakt zijn waardoor je de nerf niet meer ziet, het is ook mogelijk om voor een afwerking te kiezen waarbij de subtiele nerf wel zichtbaar blijft. Je kunt de nerf overigens niet voelen, het oppervlak blijft glad.

2. Abachi jaloezieën

Dit een stevig soort hout dat zich uitstekend leent voor houten jaloezieën. In vergelijking met andere houtsoorten kunnen de lamellen breder zijn wat meer mogelijkheden biedt voor jaloezieën. De houtnerf is duidelijk zichtbaar wat er rustiek uitziet maar wel meer onderhoud vereist. Je zult de lamellen dus vaker moeten afstoffen en reinigen. Als je van die grove structuur houdt dan is dit een goede keuze, voor de meest onderhoudsvriendelijke optie is bamboe meer geschikt.

3. Bamboe jaloezieën

Dan zijn er nog de bamboe jaloezieën. Dit is een bijzonder materiaal omdat het niet van bomen komt maar van de bamboe plant. In tegenstelling tot een boom groeit bamboe veel sneller. Daarmee is het een hernieuwbaar en ecologisch verantwoord product. Het daarnaast ook een lichtgewicht materiaal wat een set houten jaloezieën aanzienlijk lichter maakt. De nerf is subtiel en zichtbaar. De lamellen zijn wat smaller dan met sommige andere materialen mogelijk is.

Natuurlijk high-tech raamdecoratie

Het woord ‘natuurlijk’ staat naast ‘uit de natuur’ ook voor ‘vanzelfsprekend’. Als je kiest voor de natuurlijke uitstraling die houten jaloezieën bieden, dan mag je natuurlijk ook kiezen voor gebruiksgemak. Met high-tech raamdecoratie dus. Daarmee bedoelen we een elektrisch systeem dat de jaloezieën in beweging brengt. Daarvoor hoeven we gelukkig niet ver te zoeken, let op het predikaat “Powered by Somfy” en bereid je voor op innovatief comfort.

Er zijn meer soorten elektrische raamdecoratie, jaloezieën zorgen ervoor dat je optimale controle hebt over het invallende licht. Je kunt namelijk niet alleen de raamdecoratie in verticale richting bewegen, je kunt de lamellen ook kantelen. Daarmee zijn houten jaloezieën inzetbaar als zonwering overdag. Door de koppeling te maken met het TaHoma smart home systeem van Somfy kun je de raamdecoratie koppelen aan slimme verlichting, smart speakers en nog veel meer high-tech gadgets in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *