Tuintrend 2019: een leeftijdsvriendelijke tuin

Heb je kinderen of kleinkinderen, maar is je tuin hier niet op afgestemd? Creëer dan een kindvriendelijke tuin met onderstaande tips! Je wilt natuurlijk niet dat je kinderen of kleinkinderen zich bezeren of niet in de tuin kunnen spelen. Een tuin kindvriendelijk maken hoeft ook helemaal niet door te zijn. Met een paar eenvoudige en goedkope tips kun je de tuin omtoveren tot een kindvriendelijke tuin.

1.      Zorg voor een zachte ondergrond

Kinderen kruipen, zitten, springen, rennen en vallen regelmatig. Dan wil je natuurlijk niet dat ze open liggen wanneer ze gevallen zijn. Gebruik dus een kindvriendelijke ondergrond in je tuin. Dit kan bijvoorbeeld gras, kunstgras, zand of houtsnippers zijn. Dit hoeft natuurlijk niet voor de gehele tuin gedaan te worden, als er maar een deel van de tuin een zachte ondergrond heeft.

2.      Plaats een speeltoestel

Kinderen vinden een speeltoestel in de tuin helemaal geweldig. Ook wanneer je een kleine tuin hebt, dan past er altijd wel een kleine glijbaan in of je kunt een schommel ophangen. Voor een schommel heb je in principe alleen een plank nodig waar je de schommel aan kunt bevestigen. Dit neemt haast geen ruimte in beslag.

3.      Pas op met hoogteverschillen

Pas ook op met hoogteverschillen in de tuin. Wanneer je een hoogteverschil hebt in je tuin door een trappetje of stoepje dan kan je kind of kleinkind hier al snel overheen vallen. Probeer daarom ook je tuin zo vlak mogelijk te houden.

4.      Kindermeubels in de tuin

Hoe leuk is het om een kindermeubel op maat te hebben voor je kind of kleinkind. Denk bijvoorbeeld aan een eigen stoeltje of een stoel en tafeltje. Bij tuinkussen.nl kun je zelf een tuinkussen op maat bestellen voor in het kinderstoeltje.

5.      Maak je tuin aantrekkelijk voor dieren

Veel kinderen vinden dieren interessant. Koop bijvoorbeeld een konijn en plaats het konijnenhok in de tuin. Een andere manier is door de tuin aantrekkelijk te maken voor vlinders of vogels. Kinderen vinden deze dieren vaak ook erg interessant.

6.      Creëer schaduw

Ook niet geheel onbelangrijk is om een schaduwplek in de tuin te hebben. Wanneer de zon volop schijnt kan je kind of kleinkind snel verbranden. Dit wil je natuurlijk niet. Zorg ervoor dat je een zonnescherm of schaduwdoek hebt waar ze ook onder kunnen spelen.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op huistrend.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *