Tips voor het vinden van een goedkope woning

Tips voor het vinden van een goedkope woning

Er heerst een kleine woon crisis tegenwoordig, daarom zijn veel mensen en vooral starters op zoek naar oplossingen voor goedkoper wonen. Wij zijn ook even op zoek gegaan naar wat oplossingen en we hebben een lijstje met opties opgesteld voor iedereen die op zoek is naar zo’n oplossing.

Samen huren met vrienden

De eerste optie die je hebt als starter in deze woningcrisis is om wat te gaan huren samen met een vriend of vriendin. Een groot probleem bij het vinden van woonruimte is namelijk de hoge inkomenseis die wordt gesteld aan huurders. Soms is deze wel drie of vier keer de huurprijs waardoor het onmogelijk is om hier alleen te gaan wonen. Wanneer je met een vriend of vriendin zou kunnen samenwonen haal je deze inkomenseis wel en kun je ook de huurkosten delen. Zo kunnen jullie allebei een tijdje sparen tot jullie de volgende stap kunnen maken. Let wel op bij het huren dat je alles aal het eind weer netjes oplevert. Dit kan best een gedoe zijn tenzij je een held word in fotolijsten ophangen zonder boren.

Ga antikraak wonen

Antikraak wonen is misschien wel een van de bekendste manieren om goedkoop te wonen. Als je geluk hebt kun je wel jaren wonen in een mooi pand met veel oppervlak voor een bizar lage prijs. Je woont daar namelijk om een pand te beschermen tegen leegstand. Je hebt alleen wel een stuk minder rechten dan een echte huurder omdat je een bruikleencontract hebt in plaats van een huurcontract. Een van de nadelen is een erg kort opzegtermijn. Soms kun je dus maar erg kort ergens wonen en moet je heel snel op zoek naar iets anders. Maar je kan ook geluk hebben en jaren kunnen blijven zitten. Het is dus een beetje gokken en er zitten wel wat risico’s aan verbonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *