Steeds populairder: duurzame producten, ook betaalbaar?

Een trend die steeds groter en groter wordt is het gebruik maken van duurzame producten. Niet alleen de producten die mensen aanschaffen voor thuis, maar ook de producten die men op kantoor aanschaft, worden steeds duurzamer. Deze duurzame producten zie je ook steeds meer bij producenten van dit materiaal voor op kantoor terugkomen. Er zijn verschillende producenten van drukwerk, maar weinig hebben zo een grote duurzame categorie hebben als bij Drukbedrijf. De focus lijkt hier deels te liggen op het duurzame aspect van het drukwerk. Dit is een duidelijk voorbeeld van dat de vraag naar duurzaamheid steeds groter en populairder wordt. Deze site laat ook zien dat de prijs van duurzame producten helemaal niet veel hoger hoeft te liggen dan die van niet-duurzame producten.

Welke producten kunnen duurzaam?

Een voorbeeld van een mooi duurzaam product is een menukaart. Menukaarten kunnen in verschillende materialen voorkomen. Zo kun je menukaarten in bijvoorbeeld hennep papier, katoen papier of compost papier laten maken. Het voordeel hiervan is dat klanten dit kunnen opmerken en communiceren naar andere potentiële klanten. Als jouw bedrijf bekend staat om het duurzame aspect en om het feit dat jullie rekening houden met het milieu, zullen veel klanten dit waarderen.

Een ander voorbeeld van een mooi duurzaam product wat je aan kunt schaffen is het duurzame Stanley en Stella merk. Dit is een kledingmerk dat gebruik maakt van 100% biologisch katoen of van gerecycled polyester. Dit merk beschikt ook over diverse certificaten die ook daadwerkelijk aanduiden dat het katoen 100% biologisch is. Met deze kleding ben je dus ook nog eens duurzaam bezig! Stanley en Stella toont ook aan dat duurzaam verantwoordelijke kleding van hoge kwaliteit helemaal niet veel duurder hoeft te zijn dan niet-duurzame kleding van hoge kwaliteit.

Welke producten kunnen vegan?

In eerste instantie denk je bij vegan waarschijnlijk aan eten, maar ook andere producten hebben vegan varianten. Neem bijvoorbeeld de duurzame stickers, deze zijn bijna allemaal vegan. Maar hoe werkt dit dan? Heel simpel eigenlijk, de stickers zijn vegan omdat er geen dierlijke bestanddelen in de lijmlaag zitten. De stickers zijn daarnaast volledig Pvc-vrij. Dan heb je daarnaast ook nog gerecycled sticker papier, dat gemaakt is van 100% gerecycled papier. Deze stickers kun je ook buiten plakken, omdat het stickervinyl materiaal waterbestendig is. Deze stickers kun je al vanaf 25 stickers bestellen. Als je de outdoor variant bestelt, kun je ze ook nog op de ramen plakken. Op deze manier creëer je een soort raamstickers, deze stickers zou je bijvoorbeeld met de waarschuwing ‘Mondkapje verplicht’ kunnen bedrukken. Doordat de stickers dus waterbestendig zijn, blijven ze ook buiten goed zitten.

Je ziet dus dat er genoeg producten zijn, die ook jou duurzaam laten handelen op zakelijk gebied. Denk dus aan het milieu en bestel duurzame kantoorartikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *