Meer kans om te winnen bij beleggen dan bij een loterij

Bijna iedereen wil wel miljonair worden. Leven in rijkdom en het liefst op zo’n jong mogelijke leeftijd. We fantaseren er allemaal wel eens over. Jaarlijks kopen bijna 3 miljoen Nederlanders loten voor de loterij. Maar er is nog een andere manier om geld te winnen: beleggen. Maar wat is eigenlijk beter? Meedoen aan een loterij of beleggen?

Beleggen of meedoen aan de loterij?

Je ziet dat veel mensen een abonnement hebben op een loterij, bijvoorbeeld de Postcode loterij of Vriendenloterij. Bij deze mensen wordt er maandelijks automatisch geld van de rekening afgeschreven. Ze kiezen voor een abonnement, omdat ze natuurlijk niet het risico willen lopen dat ze de trekking missen. Maar zie je ook veel mensen die een abonnement op een belegging hebben? Nee, bijna niet. 

Wat levert je het meeste op?

De ene is elke maand geld storten bij een loterij, de andere elke maand vanaf salaris geld storten in een pensioenpotje. Maar welke actie levert dan het meest aan vermogensvorming op? Het antwoord op deze vraag is niet moeilijk. Het geld dat jij in een pensioenpotje stopt wordt natuurlijk steeds meer waard. Daarmee wordt belegd in aandelen, vastgoed, goud en in allerlei goederen. Kortom: in de echte economie. Bij een loterij gaat jouw geld naar een goed doel en wordt de prijs verloot onder een aantal deelnemers. Hierbij is de kans dus veel kleiner dat je met een grote geldprijs op je bankrekening wakker wordt. 

Beleggen is winstgevender

Beleggen is natuurlijk ook niet heel eenvoudig. En natuurlijk blijf je nog steeds risico lopen. Het beleggen in obligaties (geld uitlenen aan de overheid, bedrijven en organisaties) worden als risicomijdend gezien. Degene die geld van jou lenen, zullen het op een gegeven moment terugbetalen met rente. Aan de andere kant kun je beleggen in aandelen van bedrijven. Hierbij wordt je een stukje mede-eigenaar. Als het dan goed gaat krijg je dividend en stijgt de waarde van je aandeel. Maar let op: zodra een bedrijf failliet gaat krijg je niets meer terug.

Abonnement op loterijen opzeggen

Natuurlijk, misschien ben jij een van die zeldzame geluksvogels. De geluksvogel die met het winnende lot in één klap miljonair wordt. En alleen die gedachte maakt een mens al blij. Maar laten we niet vergeten dat het meedoen aan een loterij dus niet zo winstgevend is als dat we hopen. Je kunt dus beter snel jouw abonnement bij bijvoorbeeld de Vriendenloterij opzeggen. Het opzeggen van jouw abonnement doe je gemakkelijk en snel bij één van de online opzegservices. Hier kun je een automatisch gegenereerde opzegbrief laten versturen. Op de website vul jij jouw NAW-gegevens in, aan de hand van deze gegevens wordt jouw opzegbrief gegenereerd en verstuurd naar de juiste loterij. Waar een loterij het onnodig moeilijk maakt, maken deze opzeg services het opzeggen van een abonnement weer gemakkelijk voor jou! En op deze manier kun jij jouw geld gaan beleggen, in de hoop dat jij over een paar jaar een goed gevulde bankrekening hebt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *