Goedkope inktcartridge

Is instant printen de toekomst?

Tegenwoordig horen we de term steeds vaker vallen ‘instant inkt’. Inkt hebben wanneer jij het nodig hebt. Het klinkt erg prettig. Nooit meer een lege printer en je hoeft er zelf niet eens meer over na te denken om dat apparaat te vervangen. Dat klinkt te mooi om waard te zijn. Wat zijn de voordelen van instant inkt en tegen welke nadelen lopen wij aan.

De voordelen van instant inkt

We hebben het net al even benoemd. Nooit meer het probleem dat de inkt op is. Het gebruiksgemak is natuurlijk enorm. Als de printer verbonden is met het internet besteld het zelfs de inkt op eigen initiatief als het ziet dat huidige cartridge/toner onder een bepaalde hoeveelheid komt. U hoeft zich dus nooit meer voorraad aan te leggen, maar u zit ook nooit zonder.

De nadelen van instant inkt

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan de instant inkt oplossingen? Die zijn er zeker. Er zijn twee mogelijkheden voor instant inkt die allebei een groot nadeel hebben.
• Abonnementsvorm
• Inkt aangeleverd wanneer nodig

Allebei de mogelijkheden leveren inkt alleen de vorm van betaling is anders. Via een abonnementsvorm wordt er afgerekend per het aantal pagina’s dat afgedrukt wordt. Hierin zijn meestal diverse vormen en lijken de eerste pagina’s goedkoop. Per extra pagina zijn er vaak hoge extra kosten verbonden waardoor een printje behoorlijk duur kan uitpakken.

Wanneer er een cartridge/toner aangeleverd wordt, is dit altijd een origineel product van het merk. Deze originele producten zijn vaak een stuk duurder terwijl een goedkope cartridge of goedkope toner ook van uitstekende kwaliteit is. Dit verschil loopt in veel gevallen op tot 40% à 50%.

Kan dit dan echt van goede kwaliteit zijn? Ja! Een goedkope aanbieder zoals inktmedia.com geeft zelfs 2 jaar garantie op de aankoop om aan te tonen dat dit echt werkt.

Conclusie

Het kan dus gemakkelijk zijn om een instant inkt abonnement te nemen. Zeker als het printen hierdoor goedkoper wordt. Wij raden echter aan om dit van tevoren goed uit te zoeken, want dit kan financieel lelijk uitpakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *