Is een veganistische levensstijl duur?

Er zijn zoveel tegenstrijdige meningen over dit onderwerp. Sommige veganisten zweren dat het eten van een plantaardig dieet goedkoper is. Terwijl anderen zullen zeggen dat het veel duurder is.

Het belangrijkste verschil tussen veganistische en Omni diëten is het elimineren van alle dierlijke producten zoals vlees, kaas en melk. De eerste logische gedachte zou zijn dat veganistisch eten goedkoper is als al deze dierlijke producten uit het dieet worden verwijderd. Vlees en dierlijke producten vormen ongeveer 30-50% van het Omni-dieet en door dit te elimineren zou je denken dat je boodschappenrekening met hetzelfde percentage zal worden gesneden.

Dit is niet helemaal waar. Veel veganisten kopen dingen die dierlijke producten vervangen, zoals tofukalkoen of veganistische kaas. Dit betekent dat hun boodschappenrekening helemaal niet lager wordt. Verwerkte voedingsmiddelen zijn altijd duur geweest voor zowel Omni als veganistische diëten. Kortom, als je veganistische alternatieven voor dierlijke producten koopt, blijft je boodschappenrekening gelijk aan die van een Omni-dieet.

Veganistisch voedsel is niet duur als je shopt in de productengang en verse groenten en fruit koopt. Maak je eten thuis van nul af aan. Je kunt het koken thuis niet verslaan. Je maaltijden hoeven ook niet te ingewikkeld te zijn. Een veganistische shop is over het algemeen wel wat duurder, omdat deze producten (nog) niet in massa geproduceerd worden.

Als je snel iets nodig hebt, maak dan een verse salade. Het duurt meestal maar 10 minuten om alles te hakken en in elkaar te zetten. Maak een grote partij stoofpot of soep die je een paar dagen kunt eten. Of maak wat diepvriesvriendelijke voedingsmiddelen en bewaar ze in de vriezer voor die regenachtige dagen. Als u producten koopt die in het seizoen zijn, bespaart u niet alleen geld, maar proeft u ook het beste. Uw salades zullen zo veel zoeter zijn! Gekookte maaltijden vereisen geen toevoegingen of exotische smaken omdat de verse producten echt zullen glanzen.

Toch is het leuk als vegan om toch nog eens producten te proeven die niet altijd simpel zelf te maken zijn, zoals allerlei sauzen zoals vegan béarnaise, mayonaise of gele currysaus. Koop deze producten bij webshop veganly. Er zijn ook allerlei vegan voedingsproducten te vinden zoals vegan paté, hummus en gistvlokken. 100% vegan, palmolievrij, dierproefvrij en plasticvrij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *