Hoe maak je een mooi kerstdorp?

Creëer scènes

Het plaatsen van Kerstmannen en spelende kinderen in de sneeuw geeft een gevoel van het seizoen. Probeer bij het opzetten van je dorp dingen in elkaar te zetten die er uitzien alsof ze samengaan. Zet kersthuisjes bij elkaar in de buurt en zet er een kerk en een school bij om een buurt te maken. Zet winkels samen om een commerciële wijk te maken. Overweeg om de andere gebouwen te verlichten, maar laat de school donker. Het is tenslotte Kerstmis en de scholen zijn dicht vanwege de vakantie. Zulke kleine details maken een verschil dat mensen opvalt. Het is oké als je geen groot budget hebt voor honderden gebouwen. Een paar huizen met een kerk ertussen is genoeg om een gevoel van een buurt over te brengen.

Gebruik voertuigen om een gevoel van tijd te creëren

Aan een voertuig kan je snel zien in welke tijd het dorpje zich bevind. Een oude Volkswagen kever doet al snel denken aan de jaren 70, terwijl Paarden duiden op de jaren 1800 of begin 1900. Voertuigen doen meer dan wie of wat dan ook om een gevoel van tijd te creëren. Gebouwen gaan een eeuw of langer mee. Autostijlen veranderen veel sneller. Zelfs iemand die geen interesse heeft in auto’s kan het verschil zien tussen auto’s uit de jaren twintig en zestig. En natuurlijk roept de afwezigheid van auto’s een nog vroegere periode op, als je dat wilt.

Gebruik een achtergrond

Een sterrenhemel als achtergrond van uw dorp creëert ongelofelijk veel sfeer. Of je nu een sterrenhemel maakt of een eenvoudige winterscène afdrukt, door een achtergrond achter je dorp te plaatsen lijkt het groter en meer afgewerkt. U kunt een commerciële kant-en-klare achtergrond kopen of uw eigen achtergrond maken. Een Google-zoekopdracht voor “kerstdorp achtergrond” kan zeer productief zijn en een eenvoudig maar aangenaam kunstwerk opleveren dat je kunt uitvergroten en uitprinten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *