Geef je muur een betonlook

Betonlook is de nieuwe trends als het gaat om nieuwe kleuren op de muur smeren. De tijd van allerlei vrolijke heldere kleuren is voorbij. Het industriële tijdperk is weer aangebroken als het gaat om interieur styling. Muren die lijken op onbewerkt beton zijn daarbij helemaal in. In deze blog zal verteld worden hoe een betonlook kan worden aangebracht.  

Primer 

Op zuigende of poederende ondergronden is het handig een primer aan te brengen. Een primer is de grondverf die zorgt dat de uiteindelijke verf goed blijft zitten. Het zou zonde zijn als de verf er na het aanbrengen weer vanaf valt. Om te testen of je primer nodig hebt kan je een natte spons tegen de muur aan drukken. Krijgt de muur een donkere plek dan heeft de muur vocht opgezogen. Is de doek verkleurt dan heeft de muur poeder afgegeven. In beide gevallen is het essentieel een primer aan te brengen.  

Betonlook verf 

Nadat de primer erop zit kan de betonlook verf erop gesmeerd worden. Zorg ervoor de grond goed afgeplakt is met schilderstape en oude kranten. Het zou zonde zijn om na het verven van de muur ook nog een nieuwe vloer te moeten leggen. Betonlook verf is een dikke korrelige massa. Het aanbrengen ervan op de muur kan het best gedaan worden met een plakspaan. Zo kan alle verf goed verdeeld worden. Om de echte betonlook te krijgen kan je met een grote blokkwast de verf goed uitsmeren. Maar dan niet met beleid in rechte banen. Nee, je moet kriskras die blokkwast over de muur zwiepen. Hierdoor krijgt de muur veel karakter. Zorg dat je stevig staat. Er moeten geen ongelukken gebeuren. Bij hoge muren is het daarom goed om te kiezen voor de standvastige DIRKS trappen van Klimexpert. Hierdoor zal je niet vallen als je muur een betonlook geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *