Drie geniale tips voor loterijwinnaars

Het lijkt vreemd om te bedenken dat het winnen van de loterij het ergste kan zijn dat iemand overkomt. Voor velen roept een loterij jackpot – of wat voor grote financiële meevaller dan ook – dromen op van grotere huizen, mooiere auto’s, schuldenvrij leven, reizen en geen stress meer. Het betekent vrijheid.

Maar vanwege een slechte planning en onrealistische verwachtingen, kan het winnen van de loterij af en toe een vloek zijn. Specifieke mensen die een plotselinge meevaller krijgen, komen in financiële problemen doordat ze geen solide financieel plan hebben opgesteld en dan zijn er de verhalen over verloren vriendschappen of het verkopen van die bloedmooie jaguar.

Dus of je nu een winnend bankgiro loterij ticket hebt gekocht of de jackpot hebt gewonnen bij een kraslot, overweeg deze tips zodat je een echte winnaar kunt blijven.

Get ready for the ride

Voordat de nummers zelfs maar worden omgeroepen, hebben hoopvolle jackpots grote plannen. Maar de meesten zijn nooit helemaal voorbereid om daadwerkelijk te winnen.

De eerste stap is dus dat je je schrap zet voor de emotionele achtbaan die aan het winnen is. Deskundigen en winnaars uit het verleden zijn het erover eens dat emoties kunnen variëren van vreugde tot angst, of van schuld tot wantrouwen.

Vermijd het “plotseling syndroom”

Ja, dat is echt. Het plotselinge welvaarts syndroom, gedefinieerd door therapeut Stephen Goldbart, PhD, is wanneer de nieuwe rijken zich afgesneden voelen van hun vrienden en familie. Ze staan ​​wantrouwend tegenover investeringsadviseurs, bang dat hun kinderen verwend of kreupel zullen opgroeien door het geld. En ze kampen met een identiteitscrisis omdat ze op de rijpe leeftijd van in de dertig niet meer naar hun werk hoeven te gaan. “

Investopedia heeft een reeks tips om het ontstaan ​​ervan te voorkomen, waaronder het bedenken van een financiële (en levensstrategie), overleg met financiële professionals en probeer afstand te houden van familieleden die drang hebben naar snel geld.

Houd de jackpot geheim en voor jezelf

Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Als uw telefoonnummer worden gebeld, is de eerste verleiding misschien om uit uw longen te schreeuwen, maar doe dat niet. Je leven staat op het punt te veranderen, en dit is een kans voor jou om de achtbaan te beheersen.

Pas op: familieleden en vrienden kunnen u gaan zien als een bron van ‘gratis geld’. Een houding van anderen die veel loterijwinnaars hebben ervaren, is het idee dat “je niets hebt gedaan om dit geld te verdienen, dus waarom leen je me geen geld voor een nieuwe auto?” Dit kan resulteren in gespannen of verbroken relaties, om nog maar te zwijgen van financieel gevaar voor een winnaar. En de gemakkelijkste manier om dit te verzachten of te vermijden, is door uw meevaller geheim te houden. Voorkom ook dat je verslaafd wordt aan loterijen en ga de bankgiroloterij opzeggen en postcodeloterij opzeggen voor jezelf en de naasten.

Vertel het, indien mogelijk, alleen aan uw partner of naaste familie, en doe geen extravagante aankopen, vooral in het begin. Uitgaven en geven zouden langzaam moeten toenemen, zodat u geen slechte beslissingen neemt en geen waarschuwingssignalen laat horen dat u een grote som geld heeft gewonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *