De voordelen van een MCZ pelletkachel

De twee belangrijkste voordelen van een MCZ pelletkachel zijn de besparing op de energiekosten en CO2 neutraal verwarmen. Door de stijgende energiekosten wordt het steeds interessanter om te stoken met een MCZ pelletkachel. Met een MCZ pelletkachel kan je genieten van de warmte zodat dat je te veel betaald. Daarbij is het verwarmen van een woning met een MCZ pelletkachel een veel duurzamere manier dan de woning te verwarmen met dan aardgas.

De voordelen tegenover een cv-kachel

Met een MCZ pelletkachel kan je tot 50% besparen afhankelijk van de isolatie, type woning en gekozen kachel. Door middel van een thermostaat menu is een MCZ pelletkachel volledig elektronisch verstelbaar. Het is zelfs mogelijk om door middel van een wifi-aansluiting de MCZ pelletkachel op afstand te bedienen. Hierdoor kan de temperatuur volledig naar eigen behoefte worden geregeld. Door de ruime energiebesparing kunnen de gemaakte kosten bij een aanschaf van een MCZ pelletkachel binnen 3 jaar worden terugverdiend.

Voordelen tegenover een houtkachel

Het verschil tussen een MCZ pelletkachel en een houtkachel is de manier van het verwarmen. Bij een MCZ pelletkachel worden er pellets verbrand. Het is dus niet meer nodig om hout op te bergen of te zagen maar daarentegen zijn pellets zijn makkelijk op te bergen. Bij deze manier van verbranding komt veel minder rook vrij waardoor er minder stookoverlast zal zijn. Daarnaast is het ook een veiligere manier van stoken.

Onderhoud van MCZ pelletkachel

Een MCZ pelletkachel heeft wekelijkse onderhoud nodig door het leegmaken van de asla en de branderpot. Een keer per jaar heeft een MCZ pelletkachel een grote onderhoudsbeurt nodig.

Wil je jouw huis deze winter verwarmen met een 100% duurzaam verantwoordde kachel die gemakkelijk wordt geïnstalleerd. Kijk dan op Elite-Fire voor een groot aanbod aan MCZ pelletkachels. De MCZ pelletkachel wordt eenvoudig geïnstalleerd en Elite- fire biedt uitstekende service. Neem gerust contact op via Elitefire.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *