De prijs van gouden sieraden

De prijs van een gouden sieraad hangt af van een aantal factoren.  Enkele factoren zijn: de goudprijs, het gewicht, de edelsmid, het merk, de kwaliteit, het type stenen en eventuele toevoegingen zoals diamanten of edelstenen. Daarnaast zijn er ook sieraden van roestvrij staal met een gouden laagje eroverheen. Deze sieraden zijn een stuk goedkoper dan sieraden die volledig van goud gemaakt zijn. De kwaliteit hiervan is echt ook van uitstekende kwaliteit. Dit zie je vaak terug bij initialen sieraden, zoals een ring met initialen.

De materialen van gouden sieraden

Steeds meer mensen dragen gouden sieraden. Vaak zijn deze niet allemaal echt goud. Ze zijn dan vaak gemaakt van roestvrij staal met een gouden laagje eroverheen. Deze sieraden zijn een stuk betaalbaarder en verkleuren niet. Door de prijs zijn deze gouden sieraden ook een stuk betaalbaarder. Voor sieraden compleet gemaakt van goud betaal je al gauw honderden euro’s. Voor een echt gouden ketting is €400,- niks. Vandaar dat veel mensen kiezen voor een ketting die gold plated is. De prijs hiervoor ligt vaak rond de €30,- tot €50,-.

De prijs van echt goud

Zoals je al eerder kon lezen is een sieraad van echt goud erg duur. Er is dan ook een grote handel in goud. Je kan je goud dan vaak ook op meerdere plekken inleveren. Zelfs bij winkels die niet van origine juwelier zijn. Denk bijvoorbeeld aan tuincentra waar je tegenwoordig ook je goud kan inleveren bij een kraampje. De prijs van goed varieert eigenlijk per dag. Dit heeft dan ook effect op de prijs van goud. Goud is nu over het algemeen zo’n 36 euro per gram waard. Zo weegt een setje oorbellen al gauw 3 tot 5 gram. Dus echte gouden oorbellen zijn al snel 105 tot 175 euro waard. De prijs van roestvrijstalen sieraden met een gouden laagje zitten vaak onder de 50 euro. Voor deze prijs kun je dus een stuk meer sieraden kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *