DaaS

DaaS: Device as a Service

Met DaaS investeer je niet direct in laptops, maar lease je ze. Dat is financieel een stuk voordeliger dan investeren. Dat komt omdat je een groot deel van de werkzaamheden die op termijn komen kijken bij het bezit van laptops voor je bedrijf hierbij indirect uitbesteed. Je hebt met leasen enkel de voordelen en niet de lasten van bezit hebben. Je hebt dus altijd laptops beschikbaar, zonder dat je nadelen ondervindt van dingen als onderhoud en andere bijzaken. DaaS staat voor Device as a Service.

Bezit

Bij het bezitten van laptops en andere computerapparaten hoort natuurlijk onderhoud. Je wil het liefst zo nieuw mogelijk materiaal, omdat dat vaak simpelweg het beste en prettigste werkt. Vooral ook het snelst. Je moet systemen installeren in sommige gevallen en soms moet je de data van een laptop eraf halen voordat je deze doorverkoopt of wat je er dan ook mee doet na gebruik. Dit heeft weer te maken met veiligheid. Allerlei zaken die veel tijd kosten.

Besparen

Bovendien is dat vaak een taak voor de IT-afdeling. Een afdeling waar je mensen en hun vaardigheden van belang zijn, zeker in tijden van digitaal werken. Dan is het onderhouden en levenscyclusmanagement van laptops een tijdrovende taak. Die tijd kunnen IT’ers vaak beter elders besteden, waar hun vaardigheden meer opleveren. Daarom kies je voor DaaS. Daarmee kun je dit allemaal uitbesteden en tegelijkertijd profiteren van altijd de nieuwste laptops ter beschikking hebben. Zo bespaar je een hoop kosten, tijd en energie.

TCO scan

Wie twijfelt kan er ook nog voor kiezen om een TCO scan te doen. Hiermee wordt duidelijk wat je precies kunt besparen in jouw geval. Dit kan oplopen tot wel 20% besparing. Je hebt bovendien geen omkijken meer naar de levenscyclus van je apparaten. Het externe bedrijf zorgt ervoor dat je altijd de juiste apparatuur beschikbaar hebt, zonder dat je na hoeft te denken over wat er moet gebeuren met de laptops als ze niet meer bruikbaar zijn voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *