5 redenen waarom jij op LinkedIn zou moeten adverteren

Op LinkedIn komen professionals en bedrijven samen om te netwerken en waardevolle connecties te maken met mensen uit hun branche. Het zakelijk medium wordt gebruikt om een baan te vinden, een bedrijf te promoten of successen te vieren in ieders carrière. Dit zorgt ervoor dat LinkedIn erg interessant is voor B2B bedrijven en andere organisaties.

Maar is het ook interessant voor jou? Om daarachter te komen, geven we je in dit artikel vijf redenen waarom LinkedIn adverteren interessant is. Daardoor kun jij makkelijker bepalen of dat ook voor jouw organisatie geldt!

1.De populariteit van LinkedIn 

LinkedIn is een ontzettend populair platform. LinkedIn kent in Nederland vijf miljoen gebruikers en wereldwijd zijn dit er maar liefst 722 miljoen. Van die vijf miljoen Nederlandse LinkedIn gebruikers is zo’n 771.000 dagelijks actief. Dit betekent dat ze iedere dag inloggen, waardevolle bijdragen leveren en actief reageren op de berichten van anderen. LinkedIn kent dus een ontzettend groot bereik. Slim om op in te spelen met jouw advertententies.

2.Nog iedere dag groei in het aantal gebruikers

Bovenstaande cijfers zijn interessant, maar wat het vooral interessant maakt, is dat LinkedIn nog dagelijks groeit in het aantal gebruikers. In 2020 waren er 4,7 miljoen Nederlandse gebruikers en in 2021 is dat al 5,0 miljoen. Een stijging van 6%! Ook dit biedt natuurlijk kansen. 

3.Een hele specifieke doelgroep

Op LinkedIn kun je de advertentie heel gericht targeten, wat de campagne alleen maar succesvoller maakt. Ter vergelijking, in Google Ads kun je alleen classificeren op tijd en locatie, maar in LinkedIn Ads kun je ook selecteren op onder andere functietitel, branche, interesses en vaardigheden. Hierdoor wordt je advertentie alleen getoond aan gebruikers die écht interessant zijn voor jouw bedrijf. 

4.Sterke leadgeneratie

Als je kijkt naar gebruikers op Facebook en Instagram, is het verschil in gebruik heel groot. Op deze twee platformen is er niet per se een doel. Er wordt gescrold door de feed voor entertainment en om geïnspireerd te worden. Op LinkedIn hebben de gebruikers wél een doel, dat te maken heeft met hun carrière of bedrijf. Hierdoor is de kans ook groter dat ze overgaan op een gewenste actie, zoals het invullen van een contactformulier of het aanmelden voor een webinar. Op LinkedIn heb je dus te maken met sterke leadgeneratie. 

5.Eenvoudig in gebruik 

En dan als laatste: de eenvoud. Want ook dat is natuurlijk niet onbelangrijk. Adverteren op LinkedIn is redelijk eenvoudig, waardoor je de betaalde advertenties snel onder de knie krijgt. Vooral als je kijkt naar Google Ads, want op dit platform krijg je te maken met oneindig veel soorten strategieën. Op LinkedIn is dit minder het geval. Ook als je nog niet helemaal thuis bent in de mogelijkheden van LinkedIn kun je hier eenvoudig en snel mee aan de slag. Voor je het weet heb jij je eerste campagne opgezet! 

Hopelijk hebben deze 5 redenen je overtuigd om aan de slag te gaan met LinkedIn adverteren. Veel succes!  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *