5 redenen om een elektrische auto te leasen

Een auto leasen is iets wat steeds vaker voorkomt. Veel fabrikanten bieden steeds een steeds voordeliger pakket aan waardoor het voor een hoop klanten een stuk aantrekkelijker wordt om te leasen. Naast deze ontwikkeling is er nog een duidelijke trend zichtbaar in de wereld van de auto-industrie. Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven en op het gebied van auto’s is dit niet anders. Door te kiezen voor een elektrische auto kan jij ook een steentje bijdragen aan een beter milieu. Wil je graag kosten besparen én je ecologische voetafdruk verkleinen? Kies dan voor het leasen van een elektrische auto.

Goed voor het milieu
Zoals hierboven al even werd benoemd is het rijden van een elektrische auto een stuk beter voor het milieu dan een auto die rijdt op fossiele brandstof. Omdat er nog steeds ieder jaar meer auto’s de weg op gaan is de impact op onze omgeving groter dan ooit. Dit is dus hét moment om over te stappen op een elektrische auto, want een beter milieu begint bij jezelf. 

Thuis opladen
Iedere automobilist kent het wel: je bent al een poosje onderweg en je moet binnenkort van de weg af om te tanken. Je komt bij het tankstation aan en ziet dan een hoop mensen hetzelfde idee hadden als jij. Met een elektrische auto kun je dit voorkomen. Het is namelijk mogelijk om een laadpaal bij je woning te plaatsen. Hierdoor kun je de auto gewoon vanaf je bank laten opladen. Makkelijk toch?

Leasen is voordelig
Zelfs al je het elektrisch aspect buiten beschouwing laat is het leasen van een auto simpelweg goedkoper dan het kopen van een auto. Je betaalt iedere maand een vast bedrag en weet dus precies waar je aan toe bent. Daarnaast hoef je je geen zorgen meer te maken over het onderhoud van de auto. Dit wordt namelijk ook gewoon geregeld door de leasemaatschappij. Dus is zekerheid voor jou belangrijk? Dan is leasen de beste optie.

Extra kostenbesparing
Als je kiest voor het leasen van een elektrische auto zijn er nog een aantal financiële voordelen te benoemen. Het kabinet wil graag dat jij in een elektrische auto rijdt en heeft daar wel wat voor over. Zo hoef je geen motorrijtuigenbelasting te betalen en geldt er een BPM-vrijstelling tot 2025. 

Moderne vormgeving
Je rijdt normaal gesproken jarenlang in dezelfde auto. Naast jouw favoriete kleur wil je ook wel een beetje uitstraling. Het oog wil immers ook wat. De nieuwste elektrische auto’s voldoen aan al je wensen. Met een zeer moderne vormgeving en sportief uiterlijk mag jouw auto zeker gezien worden.

Elektrische auto leasen
Het is dus wel duidelijk: er zijn behoorlijk wat voordelen te noemen voor het rijden en leasen van een elektrische auto. Als je alle voordelen op een rijtje zet, kom je tot de conclusie dat elektrisch rijden simpelweg de beste optie is. Eigenlijk hebben bijna alle automerken elektrische modellen opgenomen in hun aanbod. Dus mocht je op zoek zijn naar een nieuw vervoersmiddel? Of is jouw trouwe wagen binnenkort aan vervanging toe? Denk dan aan wat je zojuist hebt gelezen en kies voor het leasen van een elektrische auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *