WordPress website laten maken

Wanneer je van plan bent een nieuwe website op te starten, is de kans groot dat je uiteindelijk terechtkomt bij een website van het content management systeem (CMS) WordPress. Dit is namelijk een van de meest populaire CMS’en, iets dat onder meer te danken is aan de lage kosten, de uitgebreide mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid.

Wie een WordPress website wil, kiest er met grote regelmaat voor om deze site te laten maken. Dit laat je normaal gesproken doen door een externe specialist. Denk daarbij aan een online marketingbureau met alle benodigde knowhow op het gebied van het bouwen van succesvolle websites. Hieronder lees je vier redenen waarom uitbesteding inderdaad een logische keuze is.

Focus op je core business

Als je ondernemer bent, dan kun je het best zo veel mogelijk tijd besteden aan datgene waar je goed in bent. Of het bouwen van een sterke website daar ook onder valt, valt uiteraard te betwijfelen. Besteed je deze omvangrijk taak echter uit, dan blijft er veel meer tijd over om je op je core business te concentreren. Goede kans dat je in de beschikbaar gekomen tijd kunt werken aan concrete groei van je onderneming. Zo bezien is deze uitbesteding eigenlijk een investering die zich ruimschoots kan terugbetalen.

Meer kans op een optimale website

Voor een online marketingbureau is het bouwen, aanpassen en beheren van websites uiteraard hun core business. Door dit alles aan hen uit te besteden maak je dan ook de grootst mogelijke kans op een perfecte website. 

Een professionele online marketeer weet bijvoorbeeld als geen ander welke plug-ins voor een optimale site kunnen zorgen. Dat is geen sinecure, want bij WordPress zijn er vele honderden plug-ins beschikbaar. Daarnaast zorgt een deskundig marketingbureau voor onder meer een gelikte uitstraling (natuurlijk volgens jouw huisstijl), passende en goed geschreven content, een heldere structuur en een feilloze techniek. Dit alles zorgt vervolgens ook nog eens mede voor een zo goed mogelijke vindbaarheid via de online zoekmachines.

Beveiligingsvoordelen

Een van de valkuilen van het zelf opbouwen van een WordPress website is dat het nog wel eens kan schorten aan een goede beveiliging. Wie zelf zo’n site bouwt en beheert, is namelijk ook eigenhandig verantwoordelijk voor de beveiliging. Het spreekt voor zich dat dat een lastige taak is voor iemand die hier geen ervaring mee heeft. Voor een kundig online marketingbureau is dit echter gesneden koek. Zij weten precies welke plug-ins en instellingen nodig zijn om de maximaal haalbare veiligheid te garanderen, zodat je website niet wordt gehackt.

Beheer en onderhoud

Met het opzetten van je website alleen ben je er nog niet. Gaandeweg dien je ook je site te beheren en te onderhouden. Dit houdt onder andere in dat je eventuele technische problemen uit de weg moet ruimen, dat er automatisch back-ups gemaakt moeten worden en dat er updates moeten worden geïnstalleerd. Ook dit vergt specifieke kennis en is betrekkelijk tijdrovend. Des te meer reden dus, om dit uit te besteden aan een bewezen expert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *