Wat zijn de voordelen van payroll?

Payroll heeft verschillende voordelen; voordelen voor een werkgever, maar zeker ook voor een werknemer. Wij van payroll select nemen alle administratieve en juridische zaken op ons rondom het werkgeverschap. Dit zal zorgen dat jij als werkgever meer tijd over hebt om je te focussen op de groei van je bedrijf en dat jouw werknemers in goede handen zijn bij ons. Onderstaand zal in twee delen worden uitgelegd wat de voordelen voor jouw als werkgever zijn en wat de voordelen voor jouw werknemers zijn.

Voordelen van Payroll voor werkgever


Het grootste voordeel van een payroll is ontzorging. Je besteedt de administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap uit om jouw hoofd én handen vrij te houden. Deze kostbare tijd kan jij hierdoor steken in belangrijke aspecten van je bedrijf. Naast het ontnemen van de tijdrovende aspecten zijn er ook nog andere voordelen die bij een payroll komen kijken. Onderstaand staat een overzicht van alle voordelen voor jouw als werkgever:

·   Sollicitaties in eigen hand

     Een van de voordelen van payrolling is dat je de werknemers zelf werft. Bij bijvoorbeeld een uitzendbureau worden de werknemers geworden door dat bureau en vallen de werknemers onder het uitzend-cao. Werknemers die via een payroll zijn ingehuurd vallen onder de cao van jouw eigen onderneming.

·       Geen onnodig hoge loonkosten

     Als je een uitzendkracht met een payrollwerknemer vergelijk, is de payrollwerknemer vaak goedkoper. Dit komt doordat jij als werkgever, het salaris bepaalt. Ook bepaal je zelf wie je aanneemt, waardoor je ook geen wervingskosten hoeft te betalen, zoals bij een uitzendbureau.

·       Flexibele werknemers

     Een payrollwerknemer huur je in voor een bepaalde tijd. Hierdoor zit je niet vast aan een payrollwerknemer als deze niet meer nodig is. Als je het erg druk krijgt in je onderneming door bijvoorbeeld veel vraag, een ziekte of een tijdelijk project kan je gemakkelijk een payrollwerknemer inhuren voor die periode.

·       Geen werkgeverslast en werkgeversrisico

     Wij van payroll select nemen de werkgeverslasten en het werkgeversrisico over, waardoor jij veel kostbare tijd bespaard. Wij zorgen hierbij onder andere voor de salarisadministratie, loonbetaling, arbeidscontracten, ziekteverzuim en pensioenopbouw. Ook de risico’s van juridische zaken en het werkgeversrisico liggen allemaal bij ons.

Voordelen van Payroll voor werknemer

Werknemers die onder een payroll werken hebben ook voordelen. In eerste instantie zal er voor de payrollmedewerker niet veel veranderen. Het enige wat echt zal opvallen is dat het logo van ons op de loonstroken staat. Echter bieden wij wel voordelen voor de payrollwerknemers, die door werkgevers niet altijd gegeven kunnen worden. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in payroll en hebben hierdoor veel specialisten per activiteit. Onderstaand staan de voordelen opgesomd:

·   Strakke salarisadministratie

     Wij van payroll select zorgen er altijd voor dat onze personeelsadministratie volledig op orde is. Ons team kan er hierdoor makkelijk voor zorgen dat het salaris van jouw werknemers altijd volledig en op tijd betaald wordt.

·   Complete HR ontzorging

     Jouw werknemers en jij kunnen altijd met alle vragen over personeelszaken naar ons toe. Onze service afdeling staat altijd voor jullie klaar, zodat er altijd ruimte is voor vragen of kennis over personeelszaken

·   Begeleiding bij ziekte

     Begeleiding en het risico bij ziekte van de werknemers worden door ons geregeld. Wij hebben een eigen afdeling voor het begeleiden van het zieke personeel, zodat we ze zo goed mogelijk kunnen helpen.

·   Pensioenregeling

     Een goede pensioenregeling is voor jouw werknemer een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het is vaak lastig en duur om als bedrijf zelf een pensioenvoorziening af te sluiten. Daarom zorgen wij ervoor dat jouw werknemers een adequate pensioenvoorziening krijgen. Dit betekend dat het pensioen meteen goed geregeld wordt. Door op deze manier een pensioenvoorziening aan te bieden zullen jouw werknemers je meer waarderen als goede werkgever.

Werkgeversverplichtingen uitbesteden kan vele voordelen hebben voor werkgevers, net als werknemers. Het is daarom goed om na te denken of payroll wat voor jouw bedrijf zou kunnen zijn. Als je meer informatie wilt of nog vragen hebt over onze payroll werkzaamheden, stel gerust een vraag via onze contact pagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *