Wat doet een SEO bureau?

Heb jij je altijd al eens afgevraagd wat een SEO bureau precies doet en wat ze voor je kunnen betekenen? Lees dan snel verder! Na het lezen van dit artikel weet je namelijk niet alleen wat SEO precies is, maar ook hoe je het kunt inzetten om te groeien met je bedrijf. In een wereld waar vrijwel alles online gebeurt kun je immers als bedrijf niet meer zonder SEO, en loont het de moeite je erin te verdiepen.

Wat is SEO precies?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het omvat alle tools en technieken die ervoor zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten van o.a. Google staat. Daardoor krijg je meer bezoekers op je website, en meer bezoekers betekent meer klanten. Als het relevante bezoekers zijn althans, die op zoek zijn naar iets dat jij te bieden hebt. Daarom richt een SEO bureau zich vaak op een zeer specifieke doelgroep, zodat je niet alleen meer, maar ook relevantere bezoekers krijgt.

Hoe werkt een SEO bureau?

Bij een SEO bureau zoals Doublesmart hebben ze alle kennis en ervaring in huis om jouw website zo hoog mogelijk te laten ranken in zoekmachines. Voor elke website maken ze een nieuwe online marketingstrategie, want SEO is puur maatwerk. Als eerste bepalen ze samen met jou hoe je doelgroep er uitziet. Daarna wordt je product of dienst geanalyseerd, en dan starten ze met een zoekwoordenonderzoek. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van je online marketing campagne. Welke zoekwoorden jij gebruikt in de teksten op je website (en in je Google ads!) heeft namelijk invloed op hoeveel bezoekers je trekt. Het is de kunst om passende zoekwoorden te kiezen, die tegelijkertijd zo min mogelijk concurrentie hebben en waarmee je dus hoog in de zoekresultaten kunt staan.

Start je SEO campagne

Na het bepalen van de meest relevante zoektermen en je doelgroep start je campagne. De experts van Doublesmart (of een ander SEO bureau) werken aan betere teksten voor je website, ze stellen advertenties op Google in, verzorgen je linkbuilding, en zorgen ervoor dat je website zo optimaal mogelijk werkt. Want ook dat is belangrijk voor een hoge ranking in Google.

Kunnen bezoekers bijvoorbeeld snel de benodigde informatie vinden? Is de laadtijd van je website kort genoeg? En hebben alle pagina’s en afbeeldingen sterke metatitels en -omschrijvingen? Als al deze termen je doen duizelen kun je het beste je SEO uitbesteden. Het is namelijk best een vak apart om alles goed te doen, en haast onmogelijk zonder kennis van zaken een hogere ranking te bewerkstelligen. Een online marketing expert zal je dan precies vertellen hoe diegene dat voor elkaar kan krijgen, en wat je dat gaat kosten. Over het algemeen levert SEO meer op dan het je kost, want je krijgt er natuurlijk ook veel bezoekers door, en dus meer klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *