Wanbetalende debiteuren tot een minimum beperken? Voer een kredietcheck uit!

Wanbetalende debiteuren zijn voor veel bedrijven een doorn in het oog. Vaak kost het je erg veel moeite, maar ook tijd en geld om het openstaande bedrag alsnog op je rekening te ontvangen. Het liefst zou je willen dat debiteuren meteen betalen, maar in de praktijk ligt dit soms helaas anders. Het kan natuurlijk voorkomen dat de klant gewoonweg vergeten is te betalen omdat de factuur onderop de stapel is beland. Een betalingsherinnering is dan al voldoende om de rekening alsnog betaalt te krijgen. Vaker wel dan niet draait het echter uit op een incassotraject, zeker bij notoire wanbetalers. In plaats van achter de feiten aan te lopen, wil je dit soort situaties het liefst voor zijn. Gelukkig kan dat ook, en wel met een kredietcheck. In deze blog lees je hier meer over.

Wat is een kredietcheck?

Tijdens een kredietcheck worden het betaalgedrag en de kredietwaardigheid van een (potentiële) klant tot de bodem onderzocht. Een dergelijke check wordt ook wel een credit check genoemd. Staat de klant er bijvoorbeeld om bekend de rekeningen niet op tijd te betalen? Of heb je zelfs te maken met een klant die helemaal geen enkele rekening betaalt? Op dit soort vragen en meer ontvang je antwoord wanneer je een kredietcheck laat uitvoeren.

De voordelen van een credit check

Door een credit check uit te laten voeren kun je wanbetalende debiteuren net een stapje voor zijn. Het is een hele handige tool om het risico dat je in zee gaat met een klant die niet van plan is te betalen tot een minimum te beperken. Aan de hand van zo’n kredietcheck kun je bijvoorbeeld bepalen om bepaalde betalingsafspraken te treffen. Blijkt uit de check dat jouw potentiële klant het in het verleden wel erg bont heeft gemaakt? Dan ben je uiteraard ontzettend blij dat je voor slechts een klein bedrag een kredietcheck hebt laten uitvoeren. Scheelt je toch een hoop geld!

De kredietwaardigheid van een potentiële klant laten toetsen?


Ben je benieuwd of je te maken hebt met een klant die zijn afspraken altijd netjes nakomt of dat het toch om een notoire wanbetaler blijkt te gaan? Laat voor een klein bedrag een krediet check uitvoeren bij Online Incasso. Zij zullen de kredietwaardigheid van je potentiële klant toetsen en jij ontvangt een actueel, gefundeerd en overzichtelijk financieel rapport met daarin alle informatie die jij nodig hebt om de juiste keuzes te kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *