Waarom BHV training voor je bedrijf?

Wie de vraag zo stelt, vraag eigenlijk haast om aarzelende geluiden of om sarcastische antwoorden, echter is dit een zeer belangrijke vraag, juist omdat niemand de vraag op deze manier stelt. Mensen vragen vaak wat je moet doen bij brand, wat logisch is, maar dat is de bestrijding ervan. Een belangrijkere kwestie is het voorkomen ervan. Dit is namelijk een nog makkelijkere en veiligere manier van het voorkomen van gewonden. Mensen onderschatten ook vaak de manieren en de snelheid waarmee brand dodelijk kan worden. Een goede manier om dit onder de aandacht te brengen, is door het te laten zien. Simuleer bijvoorbeeld een brand. Hiervoor kun je brandweermateriaal kopen. 

Wat is brandweermateriaal? 

Brandweermateriaal is helaas niet zo spannend als het in de eerste instantie doet overkomen, het gaat namelijk niet om een gigantische bluswagen, een rode bijl of een grote helm. Het gaat hierbij om verschillende soorten brandwerende materialen, als ook materialen waarmee branden kunnen worden gesimuleerd. Denk hierbij aan rookgeneratoren, maar ook materialen die lang en vast branden, zodat het een brandend voorwerp nabootst zonder dat het zich uitbreidt. Dit is iets wat je bij bijvoorbeeld oefeningen van de brandweer ook ziet. Het brandende auto effect. 

Wat nog meer? 

Naast preventie in de bovengenoemde aanpak, moet dit ook in de systemen zo zijn. Een van de simpelste, voordeligste, maar ook meest levensreddende toepassingen hiervan, is de noodverlichting. De groene bordjes boven de deuren die altijd aanstaan maar pas opvallen als het licht uit is. Omdat het in geval van brand vaak zo is dat er een enorme rookontwikkeling is, is het erg gemakkelijk om het zicht te verliezen. Als je dit ook combineert met de paniek en angst in een dergelijke situatie, is het een cocktail voor problemen. Door de desoriĆ«ntatie kunnen namelijk serieuze verwondingen optreden of zelfs slachtoffers vallen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *