Waar moet een bedrijfspand allemaal aan voldoen

Ben je van plan om een bedrijf te gaan starten of ben je er al een begonnen en heb je een bedrijfspand nodig? Dan zijn er veel dingen die erbij komen kijken wanneer je een bedrijfspand wilt gaan huren of aanschaffen. Het is natuurlijk fijn dat je je eigen plek hebt maar d.m.v. een bedrijfspand kan je bedrijf nog harder groeien! Waar let je nou op bij het kopen van een bedrijfspand?

Locatie

Om te beginnen is de locatie van het bedrijfspand erg belangrijk! Je wilt natuurlijk dat je werknemers maar ook klanten je makkelijk weten te vinden. Daarom is locatie erg belangrijk en bedenk ook goed waar dat je gevonden wil worden. Heeft je bedrijf een hele luxueuze uitstraling dan moet het ook op een luxe plek zitten.

Ruimtes

Daarnaast zijn de ruimtes in het pand ook erg belangrijk je wilt tenslotte wel genoeg ruimte hebben. Stel je hebt vaak leveranciers die spullen komen lossen dan is het gebruikelijk dat je hiervoor een geschikte ruimte hebt. Daarnaast wil je ook dat je personeel goed te werk kan gaan en dat ook zij dus optimaal kunnen genieten van de werkruimte. Ten slotte wil je natuurlijk ook al in je achterhoofd houden of er mogelijkheden zijn tot uitbreiding aangezien een bedrijf ontzettend snel kan groeien.

Huur/aanschaf

Wanneer je een pand hebt gevonden dat aan al je wensen/eisen voldoet komt de financiering nog om de hoek kijken. Wanneer je een bedrijfspand gaat kopen heb je bijna altijd wel een financiering nodig je hebt hier een bedrijfspandhypotheek voor. De bank zal dan hoogstwaarschijnlijk vragen om je ondernemings- en financieringsplan. In het ondernemingsplan staat vooral wat je bedrijf gaat doen hoe ze hun geld gaan verdienen wat je verwacht dat de investeringen zullen zijn. Het financieringsplan is vooral gericht op het financiƫle plaatje van het bedrijf, hierin staat namelijk hoe dat je van plan bent om de bedrijfshyptoheek af te gaan lossen.

Technische aspecten

Ten slotte zijn de technische aspecten van het pand ook ontzettend belangrijk. Je wilt namelijk dat de constructie goed in elkaar zit en dat er geen rare dingen meer zijn aan het pand. Hiervoor kan je een expert inhuren heel het gebouw gaat beoordelen op allemaal verschillende eisen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *