Verzenddozen en verpakkingsmateriaal kiezen

We kopen meer en meer via webshops – zo veel zelfs dat bezorgers moeite hebben om al die pakketten in korte tijd bij de consument krijgen. Want al die online aankopen moeten natuurlijk niet alleen snel, maar ook veilig en ongeschonden op hun bestemming aankomen. Voor dat laatste zijn de juiste verzenddozen en verpakkingstape belangrijk. Verzenddozen bestaan in alle soorten en maten, en er zijn best wel wat factoren waarop je moet letten bij het verzenddozen kopen en gebruiken.

Documenten verzenden

Om documenten te verzenden, zoals brochures, catalogi, dossiers en boeken, heb je in essentie drie opties. Je kunt kiezen voor verzenddozen, die een maximale bescherming bieden, eenvoudig te vouwen zijn én dankzij hun diverse afmetingen prima af te stemmen zijn op je product. Er bestaan bijvoorbeeld platte verzenddozen (in het zogenaamde boekformaat). We gaan hieronder dieper in op de verschillende soorten verzenddozen. Daarnaast zijn enveloppen of hoezen van karton ideaal voor platte documenten zoals een dunne brochure of catalogus. De extra sterke varianten zijn het beste voor standaard verzendingen.

Opgerolde documenten verzenden

Opgerolde documenten zijn een klasse apart. Posters, tekeningen en foto’s verstuur je het beste in een klassieke ronde verzendkoker die je afsluit met een plastic dop. Met zo’n verzendkoker ben je goedkoop uit. Trapeziumvormige verzendkokers hebben dan weer als voordeel dat ze vaak nog door de brievenbus kunnen en dat scheelt weer verzendkosten. Je sluit ze met een lipje.

Multimedia verzenden

Moet je cd-roms, cd’s, dvd’s, cassettes, USB-sticks of andere multimedia opsturen? Of kleine spullen? Dan zijn luchtkussen enveloppen of enveloppen met noppenfolie je beste optie. Een verzenddoos van karton heeft dan weer als voordeel dat je product in een bijzonder stijve (en dus veilige) verpakking zit, terwijl verzenddozen met schuimrubber diezelfde veiligheid garanderen dankzij hun beschermende voering.

Welke doos je ook kiest: het is natuurlijk ook belangrijk om ze ook goed te sluiten. Veilig verzenden gaat daarom samen met het gebruik van degelijke verpakkingstape. Wanneer je een zware zending in een sterke doos stopt en vervolgens slechte tape gebruikt, is het risico groot dat de tape loslaat en de lading beschadigd raakt. Andersom maakt een stevige tape van een lichtere doos een veiliger verpakkingsmateriaal. Verzenddozen zijn onder andere te koop bij ds80.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *