Online boekhouden, voor duidelijk overzicht en snelle handelingen

Iedere ondernemer is verplicht een boekhouding te voeren. Helaas is dit voor vele van hen geen favoriete bezigheid. Ze willen liever in hun eigen vakgebied bezig zijn en dat is logisch! Daarom is online boekhouden de oplossing. Je kunt in een zo kort mogelijk tijdsbestek je administratie bijwerken en de boekhouding doen zodat je jezelf daarna weer spoedig op de leuke werkzaamheden kan richten. Een kloppende boekhouding is van groot belang bij de belastingaangifte. Is je boekhouding een zooitje dan kan je dat duur komen te staan. De belastingdienst legt namelijk hoge boetes op als een boekhouding niet kloppend is. Ook hierbij kan een online boekhouding je helpen. Je kunt op een simpele, effectieve en kloppende manier je boekhouding doen.

Online boekhouden en facturen

Met een online softwareprogramma verwerk je eenvoudig bonnen en facturen in je administratie.  Ook de uitgaande facturen maak en verstuur je direct vanuit je administratie naar de klanten. Eventueel kun je hier een betaallink aan toevoegen als je dat wenst. Als je bij jouw online boekhouding ook gebruik maakt van de businessapp dan kun je zelfs direct vanuit je administratie per post ontvangen facturen scannen, verwerken en betalen. Hiervoor heb je geen internetbankieren meer nodig. Je hebt dan een administratie die altijd up-to-date is in een mum van tijd. Heb jij veel klanten die zich niet aan hun betalingstermijn houden? Stuur dan automatisch na enkele weken een herinnering of aanmaning. Je hebt hier dus totaal geen omkijken meer naar, dit scheelt veel tijd en nog meer ergernissen.

Op maat gemaakte boekhoudsoftware

Er is niet één onderneming hetzelfde en ook in de boekhouding is dat vaak te merken. Een standaard boekhoudprogramma is dus eigenlijk niet handig. Daarom is online boekhouding software uit verschillende koppelingen opgebouwd. Voor ieder bedrijfsproces is een oplossing. Jij kunt daarbij kiezen welke modules voor jou belangrijk zijn en welke overbodig. Zo stel je jouw eigen online boekhoudsoftware eenvoudig samen.

Offertes maken en omzetten in facturen

Met online boekhoudsoftware kun je indien gewenst ook offertes opstellen en naar de klant versturen. Wordt er een offerte bevestigd, dan kun je deze met online boekhouden eenvoudig omzetten in een factuur of opdracht bon. Je kunt de online boekhoudsoftware koppelen aan bijvoorbeeld je webshop, bank, of kassasysteem zodat ook de bestellingen en betalingen automatisch in de boekhouding opgenomen worden.

Op ieder moment een duidelijk overzicht van je onderneming

Dankzij de altijd up-to-date administratie is het ook mogelijk om op ieder moment een realtime overzicht van de stand van zaken tevoorschijn te toveren. Overzichten zoals de loonadministratie, de leningen, jaarrekeningen en tussentijdse cijfer, staan in no time op je beeldscherm. Dankzij een handige app hoef je daar niet op kantoor te zijn maar kun je deze gegeven overal en altijd bekijken, tonen en checken. Met online boekhouden heb je dus altijd en overal een up-to-date overzicht van je gehele administratie en doe je de boekhouding in een zeer snelle tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *