Nieuw bedrijfsgebouw? Vergeet deze zaken niet

Is het tijd voor een nieuw bedrijfspand? Er zijn een aantal zaken die je zeker niet mag vergeten. Het is meestal een mooie nieuwe stap wanneer je naar een nieuw bedrijfsgebouw gaat verhuizen. Zorg voor een succesvolle overstap en let op de volgende punten!

1.Vergeet de EHBO kist niet

Een ongeluk is snel gebeurd. Wist je dat er in de Verenigde Staten zo’n 8000 mensen per jaar naar het ziekenhuis moeten omdat ze hun avocado verkeerd snijden en zo hun vingers raken? Ook in Nederland is dit een veelvoorkomend fenomeen. Behalve een avocado-probleem, kan er nog vanalles gebeuren op kantoor. Iemand verstuikt zijn of haar enkel bij een stevig potje pingpongen, iemand morst hete thee op zijn of haar hand. Het is daarom belangrijk dat elk bedrijf een EHBO-kist heeft, en dat iedereen deze weet te vinden. Natuurlijk is het fijn als deze nooit moet worden gebruikt, maar hé, je weet maar nooit. 

2.Vergeet de brandveiligheid niet

Brandpreventie is ontzettend belangrijk voor gebouwen waarin mensen aanwezig zijn. Als je een gebouw gebruikt, dan ben je verantwoordelijk voor de brandveiligheid. Hiervoor gelden landelijke regels, te vinden in het Bouwbesluit 2012. (Vanaf 1 juli 2022 wordt het Bouwbesluit vervangen door het Bbl!) Zo is het onder meer belangrijk dat er vluchtroutes zijn indien er brand uitslaat én dat er brandblusapparaten en brandvertragende materialen aanwezig zijn om de brand te beperken. 

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus de ruimtes moeten voorzien zijn van brandmeldinstallaties en rookmelders. Deze apparaten moeten bovendien geregeld gecheckt worden, zodat er geen storing ontstaat. Mocht dit toch het geval zijn óf als er onderhoud nodig is, ben je verantwoordelijk voor het inhuren van een brandwacht die tijdelijk de werkzaamheden van de apparaten overneemt. Hij of zij zal dus patrouilleren en checken of er geen problemen ontstaan. 

Aangezien brandveiligheid wettelijke regels heeft, ben je als ook huurder van een pand verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Zorg er dus voor dat je altijd voldoet aan de juiste wetgeving. 

3.Vergeet de beveiliging niet

In een bedrijfspand liggen vaak veel kostbare producten. Denk hierbij aan dure monitors, laptops, iPads en andere apparaten. Veel zaken die niet verloren mogen gaan. Daarom is het altijd een goed idee om een kluis te installeren voor belangrijke documenten. Ook als werknemers vaak hun laptop op het werk laten, kan het handig zijn om hiervoor extra kluisjes te installeren; bijvoorbeeld persoonlijke kluisjes met codes. 

Daarnaast is het de moeite waard om met een security firma te werken. Er kunnen camera’s worden geïnstalleerd of er kan worden gekozen voor motion sensors, die gemonitord worden door een externe firma. Als er beweging wordt gedetecteerd in het pand, gaat het alarm meteen af en krijg je een seintje.

4.Vergeet de verzekering niet

Een bedrijfspand neemt risico met zich mee en daarom is het verstandig om jezelf altijd goed te verzekeren. De verzekeringen die je echt niet mag vergeten zijn de arbeidsongevallenverzekering, verzuimverzekering, zakelijke autoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering voor brand. Naast deze verzekeringen zijn er natuurlijk nog veel meer verzekeringen voor bedrijven. We adviseren je daarom dan ook eerst goed uit te zoeken welke zakelijke verzekeringen echt voor jou belangrijk zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *