Manieren om indruk te maken tijdens je eerste dagen op het werk

Als jij het soort persoon bent dat je kleren de dag voor de eerste schooldag klaarlegt, dan ben je waarschijnlijk het soort persoon dat zich zorgen maakt over hoe je indruk kunt maken op de eerste paar dagen op je nieuwe werk. Natuurlijk laat je je slogan T-shirts thuis en koop je een echte businesstas, maar wat kun je nog meer doen? Lees maar snel verder!

Vraag of je iets moet meenemen

Ga er niet vanuit dat je de eerste dag niets mee hoeft te nemen. Neem contact op met jouw nieuwe supervisor en vraag wat nodig hebt. Het kan zijn dat je wat papierwerk moet invullen, dus neem ook contact op met de juiste afdelingen om te zien welke documentatie je mogelijk moet meenemen.

Kom op tijd aan

Je eerste werkdag is niet de dag om nét op tijd te vertrekken of snel Starbucks te gaan halen voordat je moet beginnen. Interviewregels zijn hier van toepassing, dus vijftien minuten te vroeg zou voldoende moeten zijn om een ​​warme groet te geven, je te settelen en het toilet te gebruiken voordat je dag begint.

Stel jezelf vaak voor en onthoud namen

Ga niet aan je nieuwe bureau zitten en wachten tot mensen naar je toe komen. Maak de rondes, stel jezelf voor en maak een praatje met je nieuwe collega’s tijdens je koffiepauze in de ochtend. Doe je best om de namen van je collega’s meteen te onthouden, zelfs als dat betekent dat ze hun naam moeten opschrijven.

Investeer tijd en energie

Hoewel de eerste paar dagen op het werk vooral gericht zullen zijn op training, kun je niet achterover gaan leunen. Laat je nieuwe baas en collega’s zien dat je het soort teamgenoot bent waar ze geluk mee hebben door een paar minuten te vroeg te komen, initiatief te nemen en te investeren in relaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *