verzekeringen voor ondernemers

Interessante verzekeringen voor ondernemers

Voor een nieuwe onderneming moet veel geregeld worden. Een van die dingen zijn de verzekeringen. Wat zijn er een aantal waar je als ondernemer je oog op moet houden?

Het belang van verzekeringen

Voor veel ondernemers zullen de verzekeringen een enorm belangrijk punt zijn voor de toekomst van de onderneming. In tegenstelling tot grote bedrijven met een bestaand kapitaal om eventuele tegenslagen op te pikken, is een ondernemer veel meer afhankelijk van bepaalde factoren, factoren die vaak niet in de eigen hand liggen.

Relevante verzekeringen

Elke onderneming is anders en dus zullen er ook aparte verzekeringen van toepassing zijn, maar er zijn een aantal die voor elke onderneming belangrijk kunnen zijn:

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht maar een absolute must voor iemand die alleen werkt of maar een klein team heeft. Als je als ondernemer ziek word kun je jezelf niet zomaar ziek melden en een week gerust uitzieken, je gehele onderneming is dan in gevaar. Met deze verzekering ben je zeker van een vangnet tijdens deze periodes.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is vooral handig als je regelmatig in contact komt met klanten en als je zelf werknemers hebt. Deze verzekering zal schade dekken die niet altijd je eigen schuld hoeft te zijn.

Rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer zal je veel met betalingen te maken hebben. Je bent afhankelijk van meerdere schakels zoals leveranciers, dienstbedrijven en uiteraard betalende klanten. Hier kan altijd iets mis gaan of een onverwachtse deal uit ontstaan, dus het is aan te raden om hier dekking voor te vinden, vooral als je met meerdere bedrijven werkt en met hele grote bedragen werkt.

Pensioenverzekering

In loondienst word pensioen vaak al voor je geregeld. Als ondernemer ligt dit anders, en zal je er zelf verantwoordelijk voor zijn. Een van de manieren om je toch zeker te zijn van een goed pensioen, is een pensioenverzekering. Het is een stuk gemakkelijker en consistenter dan zelf sparen.

Better safe than sorry

Voor alle verzekeringen geld, probeer uiteraard zo min mogelijk te betalen, maar neem nooit onnodig risico. Een grote schuld of dure reparatiekosten kunnen jou als ondernemer flink de das om doen, dus ben hier op voorbereid. Als jouw onderneming gebaseerd is op veel in de auto zitten, het behandelen gevaarlijke chemicaliƫn of het behandelen van klanten, is het verstandig om maar beter verzekerd te zijn.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op zakelijketips.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *