Hulp voor jou en je onderneming tijdens de Corona-pandemie accountant maastricht

Hulp voor jou en je onderneming tijdens de Corona-pandemie

Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer. Een pandemie die roet in het eten gooit en alles wat je hebt opgebouwd terugdraait. Dit is hoe het momenteel voelt in de zakenwereld. Of je nu net gestart bent, of al jaren een flinke financiële groei meemaakt, het is voor iedereen moeilijk. Gelukkig zijn er steunpakketten beschikbaar die het financiële lijden makkelijker kunnen maken. Waarschijnlijk was je hier al van op de hoogte gebracht door je accountant. Maak je nog geen gebruik van een financiële specialist? Dan is het zeker nuttig om hiernaar op zoek te gaan, ook in deze tijd! Je vindt je werkelijk overal door het land heen, van oost naar west en noord naar zuid, zelfs accountants Maastricht zijn te vinden!

Waarom kiezen voor een accountant

Veel eigenaren van kleine bedrijven realiseren zich niet dat meer dan driekwart van de bedrijven binnen de eerste 18 maanden failliet gaan. Een van de belangrijkste oorzaken is doorgaans een slecht financieel beheer. Meer dan de helft van MKB-ondernemingen gebruiken helemaal geen accountant. Hoewel we niet mogen concluderen dat deze bedrijven slechter af zijn omdat ze geen accountant hebben, mogen we de brede kennis en ervaring die een accountant kan bieden niet onderschatten. Accountants doen meer dan alleen belastingaangifte. Ze kunnen juridische dienstverlening bieden, een prognose opstellen van je financiën en advies geven over werkelijk alles wat je maar kunt bedenken!

Geboden hulp door de overheid

Om jou en je onderneming te ondersteunen tijdens deze crisis heeft het kabinet een flink bedrag aan geld uitgetrokken. Of dat het genoeg is moet nog maar blijken, maar niemand kan ons wijsmaken dat het om een klein bedrag gaat. Er gelden regelingen zoals tegemoetkoming van de loonkosten bij bedrijven, uitstel van betaling van belasting, rentekorting en speciale compensatieregelingen voor getroffen sectoren. Denk hierbij aan de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Je kunt deze regelingen bekijken op de website van Rijksoverheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *