Hoeveel kost het om een salon te beginnen?

Je hebt een flair voor cosmetische creativiteit en de vaardigheden om saai om te zetten in mooi. Je koppelt dat aan ondernemerszin en wat is je volgende stap? Je eigen salon openen en je cadeau delen met de wereld. Maar u vraagt ​​zich waarschijnlijk af: “hoeveel kost het om een ​​schoonheidssalon Oosterhout te openen?” Misschien vraag je je af: “hoeveel kost het om een ​​kapperszaak te beginnen?” Of meer specifiek: “hoeveel kost het om een ​​nagelstudio te openen?” De opstartkosten van een salon kunnen sterk variëren, afhankelijk van uw specifieke bedrijfsmodel en doelen, dus u moet een aantal bijzonderheden bespreken als u een nauwkeurige schatting wilt vastleggen. De waarheid is dat er veel moet worden overwogen.

Daarom hebben we dit opstartkosten-werkblad en begeleidende handleiding voor schoonheidssalons gemaakt, zodat u de details kunt doornemen en meteen aan de slag kunt.

Eenmalige kosten

De initiële, eenmalige kosten om uw salon te openen, zijn afhankelijk van het type salon dat u wilt openen en hoe u dat gaat doen. Wilt u de fysieke locatie huren of bezitten? Hoe groot wordt uw operatie? Dit zijn de soorten vragen die u moet beantwoorden terwijl u doorgaat. U kunt deze parameters gebruiken om de geschatte kosten van uw specifieke startup te meten en vragen te beantwoorden zoals: “hoeveel kost het om een ​​kapsalon te openen?” of “hoeveel kost het om een ​​salon helemaal opnieuw te bouwen?”

Certificering – u moet dit eerst hebben behaald. Alle werkende stylisten moeten in het bezit zijn van een cosmetica-licentie van de overheid (of zijn ingeschreven in een geaccrediteerd schoonheidsspecialistenprogramma). Deze licenties moeten worden afgegeven in dezelfde staat als uw salonlocatie en op het terrein worden vermeld. De kosten voor het behalen van certificering verschillen per specialiteit.

Licenties en vergunningen – er zijn een paar basis om te dekken voordat u uw salon opent. Ten eerste heeft u een bedrijfslicentie nodig, waarvan de kosten variëren per provincie en stad. U moet ook kijken naar de vereiste gezondheids- en veiligheidsvergunningen voor uw locatie. Nogmaals, de kosten variëren over de hele linie. Een ander aspect om te overwegen is de vergunning van een verkoper. Ben je van plan om een ​​winkelgedeelte in je salon te hebben? Dit kan een geweldig platform zijn om cosmetische producten te verkopen die verband houden met uw serviceaanbod, dus het kan de moeite waard zijn om een ​​wederverkoopvergunning te verkrijgen. Doe tijdens het plannen uw onderzoek en houd er rekening mee dat de juiste licenties en vergunningen een absolute must zijn.

Fysieke locatie – nu je de achterkant bedekt hebt, is het tijd om de fysieke ruimte te overwegen. Als u op zoek bent om te leasen, bent u waarschijnlijk verantwoordelijk voor een borg en een paar maanden huur vooraf. De kosten zijn afhankelijk van de locatie en de grootte, maar het is altijd een goed idee om vergelijkend onderzoek te doen binnen de gewenste buurt. Als u van plan bent een ruimte te kopen, zullen de kosten aanzienlijk stijgen. Verwacht €40.000,- tot €250.000,- opzij te zetten om een ​​bestaande salon te kopen (afhankelijk van locatie, grootte en staat van het pand en de uitrusting). Verhoog dat tot €100.000,- tot €500.000,- gemiddeld om een ​​salon vanaf de grond op te bouwen.

Salonuitrusting – de apparatuurkosten zijn afhankelijk van het type salon. Een volledige kostenlijst voor kapsalons wordt geschat op in totaal ongeveer €27.000,-. Dat omvat alles wat u nodig heeft: wasdrogers, shampoo- en kleurstations, scharen, tondeuses, enz. Een eenvoudige kapperszaak of nagelsalon heeft minder apparatuur nodig. Om te beginnen wilt u misschien apparatuur kiezen en kiezen die bij uw budget past. Voor elk type salon heb je stylingstations met stoelen nodig, die kunnen variëren van €200,- tot meer dan €1.000,=. Karren en trolleys zijn nodig om de tools van individuele stylisten te organiseren in het geval van gedeelde stations. Hiervoor kun je goedkoop gaan voor ongeveer €40,- of voor hoge kwaliteit gaan voor ongeveer €300,-.

Eerste leveringen – zowel haar- als nagelstudio’s gebruiken speciale producten voor klantenservice. De kosten variëren per merk, maar houd rekening met ontsmettingsmiddelen, permanentstaven, haarcapes, handdoeken, shampoos, conditioners, speciale poetsmiddelen en dergelijke. Benodigdheden raken snel op – alles wat u nodig heeft, kan tot €20.000,- kosten om te starten.

Eerste inventaris – als u van plan bent om een ​​winkelgedeelte voor uw salon te hebben, moet u naast winkelbenodigdheden een eerste inventaris van schoonheidsproducten hebben. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van het winkelgedeelte van uw salon en moeten worden aangepast naarmate u verder gaat in uw onderneming, gedreven door de vraag van de klant.

Juridische en advieskosten – u heeft mogelijk professionele hulp nodig bij het onderhandelen over uw huurovereenkomst, het sluiten van de verkoop van onroerend goed of het doormodderen van de benodigde licenties en vergunningen voor uw salon. Verwacht ongeveer €200 per uur te betalen voor deze services.

Verzekering – verzekering is een wettelijke noodzaak, dus u moet er rekening mee houden in het budget. Je kijkt gemiddeld naar €500 tot €700 per jaar voor een salon.

Verbeteringen en verbouwing van gebouwen – als u een bestaande salon overneemt, is er misschien weinig tot geen renovatie nodig. Als je echter begint met een lege lei, moet je meewerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *