Hoe werkt het aanvragen van een lening

Wil jij graag een lening aanvragen? In principe moet je dan verschillende stappen doorlopen, zodat je snel kunt profiteren van die lening. Maar wat zijn dan de verschillende stappen die je moet doorlopen? In dit artikel beschrijven we de drie stappen die voorkomen bij het aanvragen van een lening. Let wel: het betekent uiteraard niet dat dit voor elke lening het geval is, want natuurlijk zijn er veel verschillende verstrekkers van leningen en iedereen heeft zijn eigen handelswijze. Maar toch kan er gesteld worden dat er wel bepaalde overeenkomsten tussen de aanvragers te vinden zijn.

Online lening berekenen

Het begint allereerst met het berekenen van de lening. Het is namelijk niet zo dat je zomaar elk geldbedrag kan lenen. Er zijn immers wel verschillende voorwaarden aan verbonden. De reden hiervoor is dat verstrekkers van leningen er natuurlijk zeker van willen zijn dat ze al het geld terugkrijgen. Daarom is een online lening berekenen de eerste stap, zodat je weet hoeveel je kan lenen. Veel verstrekkers van leningen hebben handige tools, zodat je dit gemakkelijk kunt berekenen. Maar waar wordt zoal opgelet als het gaat om de berekening van je lening?

Allereerst gaat het om het doel van de lening. Welk bedrag heb je nodig en hoeveel wil jij maximaal maandelijks betalen? Daarnaast speelt ook je inkomen een belangrijke rol in veel zaken. Wat is je gemiddelde inkomen en volstaat dit om de lening op een goede manier terug te betalen. Soms moet je naast je inkomen ook je vaste lasten opgeven, want je kunt wel een hoog inkomen hebben, maar als je te veel vaste lasten hebt kan het alsnog pittig zijn om het terug te betalen. Daarom moet je daar vaak een overzicht van geven.

Lening aanvragen

Nadat je hebt berekend hoeveel je wil lenen en andere gegevens hebt ingevuld, kun je vervolgens de lening aan gaan vragen. Maar let wel: het aanvragen van een lening betekent in de meeste gevallen nog niet dat je er aan vast zit. Meestal krijg je dan een vrijblijvende offerte waarbij wordt vermeld wat je ongeveer kunt lenen aan de hand van de gegevens die je hebt verstrekt. Kijk van te voren wel goed of je inderdaad nergens aan vast zit. Dat is wel zo belangrijk, anders kun je immers in de problemen komen.

30 dagen bedenktijd

Heb je besloten om de lening te accepteren? In dat geval kun je in de meeste gevallen profiteren van 30 dagen bedenktijd. Je zit dan dus nog nergens aan vast en het is belangrijk om dat in ogenschouw te nemen. Je hebt altijd recht om 30 dagen bedenktijd, want dat is zo opgenomen als recht voor een consument.

Lening verstandig?

Veel mensen vragen zich af of lenen verstandig is. In principe hangt dit van veel verschillende aspecten af. Het kan bijvoorbeeld zeer verstandig zijn wanneer je een bepaalde uitgave moet doen, maar je er op dit moment geen geld voor hebt, maar in de regel doorgaans wel genoeg inkomen. Maar kijk altijd goed of je het wel terug kunt betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *