Hoe vind je de beste mensen om aan te nemen?

Hoe vind je de beste mensen om aan te nemen?

Ben je ondernemer en sta je op het punt om voor het eerst personeel aan te nemen? Of heb je al vaker personeel gehad, maar bleken deze toch geen goed match? Als je op zoek bent naar manieren om de juiste mensen aan te nemen, lees dan verder!

Assessment

De meest professionele manier om je te verzekeren van de beste match is door een adviseur is de hand te nemen die een goed selectie assessment voor je kan uitvoeren. Dit zijn professionele adviseurs die het belang van keuzes over mensen snappen. Tijdens een selectie assessment wordt het professionele profiel van een kandidaat goed in kaart gebracht. Zo kan er goed beoordeeld worden of deze persoon aansluit bij de functie en de context van jouw organisatie. In het assessment wordt ook gekeken naar drijfveren, persoonlijkheid en intellectuele aanleg. Ook krijgt de kandidaat feedback waardoor gekeken kan worden naar het keervermogen. Het is een uitgebreid traject, maar erg nuttig als je een belangrijke rol moet invullen en zeker wil zijn dat je de juiste kandidaat kiest.

Luister naar podcasts

Als je het toch liever zonder adviseurs doet is er nog een manier om zélf veel te leren over het houden van sollicitatiegesprekken en alles wat daarbij komt kijken. Podcasts! Verschillende recruitment marketingbureaus maken allerlei content over recruitment. Zij delen enorm veel kennis en tips waar je zelf ook mee aan de slag kunt. Een leuke vorm waarin dit gebeurt zijn podcasts. Deze kun je makkelijk luisteren terwijl je andere dingen doet. Tijdens het reizen of afwassen bijvoorbeeld. Natuurlijk kun je ook gewoon blogs hierover lezen. Die zijn er ook genoeg.

Vacature sites

De meeste mensen die op zoek zijn naar een baan, zoeken deze op vacature sites. Dit is dus dé plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar mensen. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar ik benoem toch maar dat je hier zeker gebruik van moet maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *