Hoe vind ik een leidinggevende voor mijn organisatie

De economie draait weer op volle toeren in Nederland. Veel bedrijven kunnen de vraag met het huidige personeelsbestand niet aan en zoeken naar extra krachten om alle klanten van dienst te kunnen zijn. Hierdoor zijn er momenteel veel openstaande vacatures waar niemand voor te vinden is. Daarnaast wil je ook graag iemand aannemen die zijn vak verstaat, past bij uw organisatie en dus van toegevoegde waarde is voor u.

Teamleider

Zeker als u een nieuwe teamleider voor een afdeling binnen uw organisatie zoekt wilt u dat diegene echt past bij het team dat hij of zij leiding moet gaan geven. Hierin is de markt helemaal schaars. Bij zo’n schaarse markt klinkt het gek om kieskeurig te zijn. Je staat namelijk te springen om iemand binnen te halen en weer aan de slag te gaan. Toch kan het schadelijk zijn om de verkeerde persoon op zo’n belangrijke positie neer te zetten. Een afdeling kan er behoorlijk onder lijden want kan resulteren in slechtere (bedrijfs)resultaten of zelfs werknemers die hun heil ergens anders gaan zoeken.
Wees daarom extra secuur met het aannemen van een leidinggevend persoon.

Een assessment de oplossing

Een leidinggevende moet dus goed bij uw organisatie passen. Maar ook bij het team waar diegene leiding aan gaat geven. Daardoor moet u niet alleen de leidinggevende goed leren kennen, maar ook het team zelf. Een assessment kan daar enorm goed bij helpen. Welke managementstijl hanteert de kandidaat en past dit ook bij de groep. Heeft diegene voldoende analytisch vermogen, kan hij het beleid goed uitdragen, past diegene bij de cultuur en welke professionele ambities heeft diegene?

Antwoorden op deze vragen ga je helaas niet krijgen met een vragenlijstje van het internet. Zeker voor zo’n belangrijke functie is het verstandig om een goede profielschets te krijgen van een kandidaat. Een assessmentbureau kan daar uitkomst bij bieden. De specialisten kunnen een goed profiel van iemand samenstellen die zij over uw organisatie heen kunnen leggen om te zien of er een goede match is. Er zijn hier investeringskosten mee gemoeid. Maar wat kost het u als u de verkeerde persoon aanneemt en over een half jaar weer hetzelfde traject mag doorlopen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *