Het verschil tussen SEO en SEA

Wat was het verschil ook alweer?

SEO staat voor: Search Engine Optimization. Oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit gaat over de organische en dus onbetaalde zoekresultaten in Google. SEO is belangrijk voor de betrouwbaarheid van jouw bedrijf, de vindbaarheid van jouw bedrijf en voor de waarde die de consument hecht aan jouw bedrijf.

SEA staat voor: Search Engine Advertising. Deze term heeft betrekking op de betaalde zoekresultaten in Google. Als bedrijf betaal je voor een hogere ranking, om zo beter vindbaar te worden en jouw naamsbekendheid te vergroten. Bij SEA kan jouw bedrijf relatief snel hoger eindigen in de ranking. Je herkent de SEA resultaten aan het woord advertentie voor de hyperlink van het zoekresultaat. 

Voordelen SEA

Kies jij ervoor om te gaan adverteren in Google? Dan kan jij met voldoende budget er sneller voor zorgen dat jouw bedrijf op de eerste pagina eindigt. Deze snelheid heb je bij SEO niet. SEO heeft meer tijd nodig, omdat dit een stuk ingewikkelder is. Hiervoor ben je als bedrijf afhankelijker van de beoordeling van Google. Bij SEA kan je dit zelf meer sturen.

Toch kan niet iedereen meteen beginnen met SEA, zonder de benodigde kennis. Je moet bijvoorbeeld eerst een zoekwoordenanalyse uitvoeren, net als bij SEO. Maar ook is het belangrijk dat je advies krijgt over het budget wat past bij een bepaald zoekwoord. Concurrenten bieden namelijk ook op dezelfde zoekwoorden en dus moet jij ervoor zorgen dat jij meer biedt. Daarentegen wil je ook niet veel te veel bieden, dus iets van advies hierin kan geen kwaad.

Hoe haal jij alles uit jouw advertenties?

Zorg er dus voor dat wanneer je begint met het adverteren in Google, je de juiste experts verzamelt die jou hierbij kunnen helpen. Zo haal jij alles uit jouw advertenties en zoekresultaten, met als gevolg een hogere vindbaarheid en meer potentiƫle klanten die jouw website kunnen vinden. Neem via de link bijvoorbeeld eens een kijkje bij Traffic Today. Zij beschikken over veel kennis en de juiste tools, om jouw bedrijf te ondersteunen bij het uitzetten van een geslaagde SEA campagne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *