Elke ondernemer heeft het wel eens: een klant die niet betaalt. Vervelend! Natuurlijk wil je snel dit geld ontvangen en je klant laten weten dat het menens is. Mocht je klant bijvoorbeeld failliet aan het gaan zijn, is het ook belangrijk dat je vooraan in de rij staat met jouw rekening – anders loop je de kans dat je je geld nooit meer ziet. Daarom is het belangrijk om snel stappen te zetten als je ziet dat een klant niet heeft betaald. Het is altijd een goed idee om samen te werken met een incassobureau, omdat deze bureaus niets anders doen dan mensen hun geld snel incasseren. Maar hoe kies je een goed incassobureau? In dit artikel geven we je meer uitleg over waar je op moet letten.
1.Bekijk altijd de reviews
Als ondernemer weet je het maar al te goed: reviews zijn ontzettend belangrijk voor een bedrijf. Dit geldt ook voor incassobureaus! Voor je een keuze maakt, is het belangrijk om je goed te oriënteren. Welke bureaus specialiseren zich in jouw sector? Of welke bureaus zijn er in jouw omgeving? Anno 2022 kun je perfect online werken met een bureau dat geografisch verder van jou gebaseerd is, maar mocht je het belangrijk vinden, kun je ook in Google kijken welke bureaus er in jouw buurt zitten. Lees goed hun reviews door – wat vinden vorige klanten positief en negatief? Idealiter heeft een incassobureau tientallen reviews en scoren ze meer dan 4 op 5 in de Google Reviews.
2.Bekijk het slagingspercentage van hun cases
Het is belangrijk om te weten wat vorige klanten van een incassobureau vinden, maar het is ook belangrijk om harde data te zien. Hoeveel cases hebben ze in het vorige kalenderjaar afgewerkt en wat is hun slagingspercentage? Ook hier geldt: hoe hoger, hoe beter. Elk betrouwbaar incassobureau zou er geen probleem mee moeten hebben om hun slagingspercentage kenbaar te maken.
3.Weet wat de betaalmethode is en wie er betaalt
Wil je een incassobureau inschakelen? Dan is het belangrijk dat je weet welke betalingsmethode het bureau hanteert. Betaal je een ‘flat fee’ of vaste prijs en begint het bureau dan pas aan jouw zaak? En wordt deze flat fee achteraf op je debiteur verhaald? Of noemt het bureau zichzelf een ‘incassobureau no cure, no pay’, wat inhoudt dat ze enkel worden een percentage van het bedrag worden betaald áls ze erin slagen je debiteur de openstaande rekening te laten betalen? Check dit altijd goed!
We hopen dat je snel je geld terugkrijgt!