korte termijn beleggen

Meer rendement? Beleggen op korte termijn

Beleggen kan op verschillende manieren. In dit artikel bekijken we het beleggen op korte termijn. In het kort betekent het dat je nooit langer dan een week je investeringen vasthoud, en dus constant aan het investeren en het verkopen bent. Deze vorm draagt veel meer risico dan andere vormen, maar ook een stuk meer potentieel rendement.

Hoe werkt het?

In tegenstelling tot beleggen op lange termijn, waarbij je aandelen meerdere jaren vast houdt, ben je ze bij beleggen op korte termijn een stuk sneller kwijt. Dit heeft als effect dat je niet heel veel hoeft te letten op het vertrouwen van het bedrijf. Je volgt vooral de financiële trends en de stijgingen en dalingen. Het wordt dan ook ‘speculeren’ genoemd, omdat je nooit zekerheid hebt van wat de economische markt gaat doen.

Zit bovenop het nieuws

Zoals je misschien kan voorstellen is er voor korte termijn beleggen een stuk meer aandacht en tijd nodig dan beleggen op lange termijn. Je moet constant het nieuws in de gaten houden om te kijken of er interessante aandelen zijn, of dat aandelen in jouw bezit gunstig zijn om te verkopen. Je moet gevoel krijgen voor deze aandelen en de schommeling in het nieuws. Het is niet aan te raden om je alleen maar vast te klampen aan puur economisch nieuws, maar haal ook inspiratie en conclusies uit ‘normaal’ nieuws, en uit iets dieper onderzoek. Bedenk altijd dat als jij makkelijk iets kunt vinden, anderen dat ook goed kunnen, en dan loop je al snel achter de kudde aan met jouw beleggingen. Probeer altijd vooraan te lopen. Voor velen kun je deze taak als fulltime zien. Als je meer op hobby-niveau wilt beleggen kun je beter naar lange termijn beleggen kijken.

Je ontwikkelt er gevoel voor

Beleggen op korte termijn, speculeren, wordt soms beschreven als gokken. Op een aantal vlakken is dit niet eens zo’n gekke beschrijving, maar toch krijg je er na een tijdje gevoel voor. Je begint patronen te zien in de stijgingen en dalingen van de aandelen. Beleggen is dus zeker iets wat je kunt leren en waar je beter in kunt worden, het is niet puur geluk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *