Alles wat je moet weten over factoring

Wilt u zich meer kunnen focussen op de groei van uw bedrijf? Of wilt u de mogelijkheid om leveranciers sneller te betalen? Dan is factoring de oplossing voor uw onderneming!   

Voordelen van factoring

Factoring is een methode waarmee u op een snelle en eenvoudige manier een voorschot op uw facturen kunt ontvangen. Door gebruik te maken van deze benadering zult u over een grotere hoeveelheid liquide middelen gaan beschikken. Dit komt, omdat een factormaatschappij ervoor zorgt dat u een veel grotere financiering per factuur kunt ontvangen in vergelijking met een bank. En dit wordt vaak ook nog veel sneller afgehandeld. De voorwaarden per factormaatschappij verschillen, maar over het algemeen is er een uitbetalingstermijn van 24 uur tot twee dagen. Er zijn zelfs maatschappijen die binnen een uur uitbetalen. Eindeloze gesprekken om krediet aan te vragen bij een bank zijn dus verleden tijd. Als u zich aansluit bij een factormaatschappij is het ook mogelijk om het debiteurenbeheer en incasso’s uit handen te kunnen geven. Deze keuze kan dus stress verminderend werken! 

Nadelen van factoring

Toch zijn er ook nadelige aspecten van deze methode die u zult moeten overwegen. U betaalt namelijk naast de rente ook een factor fee. Dit is vaak een bedrag per factuur. Afhangend van de factormaatschappij waarmee u werkt kan het ook zijn dat het mogelijk is om te kiezen voor een jaarlijkse betaling. Mocht u voor deze optie kiezen, dan hoeft u zich dus geen zorgen te maken over de afhandeling van onverwachte facturen. Er zijn nog drie aspecten die niet onbelangrijk zijn. Zo is het mogelijk dat een factormaatschappij van u verlangt dat u een verpandingsclausule opneemt. Vaak zijn ook inzichten in een voorraad audit en verpandingslijsten van uw onderneming gewenst. 

Het is belangrijk om u goed in te lezen wat betreft de voorwaarden van verschillende factormaatschappijen. Zo kunt u de juiste keuze maken voor de toekomst van uw bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *