5 voordelen van een kartonnen verzenddoos

Kartonnen dozen zijn de meest bekende en gebruikte verzenddozen. Dit zijn de dozen met kleppen aan de boven- en onderkant. Waarom zijn deze verzenddozen eigenlijk zo populair? In deze blog bespreken we de 5 grote voordelen van kartonnen verzenddozen.

  1. Veelzijdigheid

Kartonnen dozen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan producten. Ze kunnen ook worden aangepast aan specifieke behoeften, zoals het toevoegen van interne verdelers of schuimvulling om de goederen extra te beschermen.

  1. Karton is een goedkoop materiaal

Vergeleken met andere verzendverpakkingen zijn kartonnen verzenddozen een goedkope optie om producten te verzenden. Karton is relatief goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld plastic of hout. Daarnaast zijn kartonnen dozen licht van gewicht, wat kan resulteren in lagere verzendkosten. Zeker bij standaardformaten en grotere afnames profiteer je vaak van staffelkortingen: hoe meer dozen je besteld, hoe goedkoper de dozen per stuk worden.

  1. Karton is een duurzaam materiaal

Door te kiezen voor een kartonnen verzenddoos, draag jij je steentje bij aan het milieu. Veel kartonnen dozen worden tegenwoordig namelijk gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast kan de doos na verzending ook weer 100% gerecycled worden.Consumenten vinden duurzaamheid ook steeds belangrijker. Zorg dus dat je als bedrijf milieubewuste keuzes maakt!

  1. Karton is een sterk materiaal

Kartonnen dozen bieden een uitstekende bescherming voor je producten. De dozen zijn gemaakt van golfkarton, dat bestaat uit minimaal drie lagen papier. Dit zorgt ervoor dat de doos erg stevig is en een schokabsorberende werking heeft. Krijgt de verpakking tijdens het transport een klein stootje? Een kartonnen doos zal ervoor zorgen dat je producten gewoon veilig bij de klant aankomen.

  1. Karton is goed te bedrukken

Kartonnen dozen zijn perfect om te bedrukken met je eigen logo. Wil jij een goede indruk maken bij je klanten? Dan zijn gepersonaliseerde verpakkingen erg belangrijk. Met een bedrukte verpakking laat je zien dat je echt tijd en aandacht in je presentatie hebt gestoken. Het bedrukken van kartonnen verzenddozen kan goedkoop bij Rotimshop. Je vindt hier kartonnen dozen in het wit en bruin en in verschillende formaten.

Kortom, kartonnen dozen zijn een uitstekende verzendverpakking voor heel veel producten. Van boeken tot kleding: voor ieder is er wel wat wils.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *