5 dingen waar je rekening mee moet houden binnen een groeiend bedrijf

1. Een zakelijke lening afsluiten

Jouw bedrijf groeit, alleen groei kost geld. Misschien moet je wel een nieuwe machine aanschaffen, of nieuwe medewerkers aannemen. Die dingen wil je natuurlijk het liefst uit eigen zak betalen, maar dat is vaak niet vol te houden. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om een zakelijke lening af te sluiten.

Maar waar moet je nu rekening mee houden als je een zakelijk lening wilt afsluiten? Dit zijn 5 dingen waar je rekening mee moet houden als je een zakelijke lening wilt afsluiten:

  • Vergelijk de aangeboden leningen met elkaar
  • Zorg voor een goede relatie met de je bank
  • Zorg dat je administratie op orde is
  • Steek tijd in het vertrouwen dat de bank heeft in jouw bedrijf
  • Zorg dat je de juiste documenten aanlevert

Wil je snel geld lenen en heb je geen enorm grote uitgaven? Dan kan een ander soort krediet een betere optie zijn om meer werkkapitaal te krijgen.

2. Grotere klanten

Nu jouw bedrijf groeit krijg je steeds grotere klanten. Zij zien jouw succes en je wint vertrouwen. Grotere klanten zijn soms even wat anders, offertetrajecten duren vaak langer dan dat je gewend bent en je krijgt steeds vaker te maken met grote en ingewikkelde contracten. Veel ondernemers moeten wennen aan grote bedrijven als klant. Zij zijn wat trager, betalen later en verwachten meer, daar moet je wel mee om kunnen gaan.

Maar als je van die grote klant een ambassadeur kan maken kan het een enorme boost geven voor je bedrijf. Het wekt vertrouwen als jij klanten met aanzien in je portfolio hebt.

3. Winstgevendheid

Vaak denken mensen dat groei komt met meer winst. Vaak is dat helaas niet de realiteit. In de praktijk moet je vaak meer investeren om het bedrijf te laten groeien. Er komen namelijk allemaal dingen bij die je in eerste instantie niet overzag. Een voorbeeld daarvan is dat de offertes steeds groter worden en daar ook meer over moet worden vergaderd om die opdracht binnen te krijgen. Dat zijn allemaal uren die niet doorgerekend kunnen worden en zo ten koste gaan van de winstgevendheid.

4. Leren loslaten

Het bedrijf groeit verder. Er komen steeds meer medewerkers bij. Jij als ondernemer loopt de benen uit je lijf om alles bij te houden en te managen. Herkenbaar? Dan kan het zijn dat je moet leren loslaten. Voor veel ondernemers met een groeiend bedrijf is dit een grote uitdaging. Zij willen alles onder controle hebben en overal bij betrokken zijn. Het bedrijf is tenslotte hun kindje.

Ben jij zo’n ondernemer? Stel jezelf dan eens de vraag: doe ik nog wel waarom ik ondernemer ben geworden? Vaak blijkt dan dat je jouw persoonlijke doelen uit het oog bent verloren. Misschien moet je ervoor gaan kiezen om taken over te gaan dragen aan medewerkers, of een manager aan te stellen. Dan kan jij je weer bezig gaan houden met wat je echt leuk vindt.

Jouw visie

Jij bent als ondernemer als het goed is een bedrijf begonnen omdat je ergens pijn wilde wegnemen of ergens wat aan wilde toevoegen. Nu jouw bedrijf gegroeid is heb je jouw visie meer en meer ontwikkeld. Hoe waardevol is het als medewerkers van jouw bedrijf die visie delen? In de praktijk blijkt dat de visie van het bedrijf een van de meest genoemde redenen waarvoor een medewerker voor een bepaalde werkgever kiest.

Blijf je visie dus uitspreken naar je medewerkers en hou ze zo de weg voor die jij met het bedrijf wilt gaan. Dat geeft een stuk transparantie en werknemers weten waarvoor zij al die moeite doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *