4 manieren waarop u kosten kunt besparen op kantoor

U wilt natuurlijk zoveel mogelijk omzet draaien en niet te veel kwijt zijn aan maandelijkse kosten. Het blijkt dat veel ondernemers flink kunnen besparen op kosten die op kantoor worden gemaakt, maar dat ze hier niet van op de hoogte zijn. In dit artikel vindt u daarom 5 manieren waarop u kosten kunt besparen op kantoor, zodat u elke maand meer overhoudt!

Kies voor refurbished apparatuur

Op kantoor zien we vaak dure computers, monitoren en andere apparatuur. Dat is helemaal niet nodig! Wilt u nu per se een Apple computer, dan kunt u ook kiezen voor een refurbished versie. Deze computers zijn al eerder gebruikt, maar zijn vervolgens goed gecontroleerd en bepaalde onderdelen zijn waar nodig vervangen, zodat de computer weer als nieuw is! Het voordeel is dat u dan een computer hebt die helemaal als nieuw is, terwijl deze een stuk minder geld kost. Dit wordt ook gedaan met andere apparatuur, zo kunt u bijvoorbeeld ook een refurbished printer kopen. Hiermee bespaart u veel geld!

Denk goed na over de locatie van uw kantoor

Het kantoor moet natuurlijk gehuurd of gekocht worden. De meeste ondernemers kiezen ervoor om een kantoorpand te huren, omdat dit een stuk meer flexibiliteit geeft. Wanneer er dan onderhoud aan het pand moet worden gepleegd, zijn de kosten ook niet voor u. De huur van een kantoorpand kan echter erg hoog liggen! Dit zijn maandelijkse kosten die flink kunnen oplopen. Maak daarom de afweging: is het belangrijk dat u een kantoorpand midden in het centrum van een stad hebt, of kan het ook wat verder weg liggen? 

Energiebesparende maatregelen

Kijk ook eens kritisch naar het energieverbruik op kantoor. Daar kan altijd wat aan verbeterd worden! Streef bijvoorbeeld naar een paperless office en zorg ervoor dat er intern zo min mogelijk geprint wordt. Veel mensen laten ook de stroom aan op kantoor wanneer er niemand is; ‘s nachts, in het weekend, tijdens feestdagen… Nergens voor nodig en het kost veel geld! Zorg ervoor dat het licht ook uit is in vergaderruimtes die niet gebruikt worden en dat het licht daar alleen aangaat wanneer het nodig is. Dat geldt natuurlijk ook voor verwarming en apparatuur in die ruimtes.

Flexwerken

Flexwerken wordt steeds makkelijker en wordt steeds meer geaccepteerd. Voor werknemers is het prettig omdat ze zo hun eigen tijd beter kunnen indelen; onderzoeken wijzen uit dat veel mensen hier gelukkiger van worden. Voor de kosten op kantoor is het ook positief: wanneer veel mensen flexwerken heeft u natuurlijk ook een kleiner kantoor nodig. Daarnaast hoeft u geen reiskostenvergoeding te betalen over de dagen dat thuisgewerkt wordt. Of het nu gaat om een paar dagen per week of een paar per maand, het verschil is aanzienlijk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *