3x kleine veranderingen in het dagelijks leven waarmee je geld kunt besparen

Geld besparen, dat is natuurlijk iets wat we allemaal wel willen. Wanneer je denkt aan geld besparen, hoef je niet gelijk te denken aan grote veranderingen die je moet doorvoeren. Je kunt namelijk ook beginnen met een paar kleine veranderingen in het dagelijks leven waar je vervolgens flink mee kunt besparen. 

1. Vergelijk je vaste lasten, stap over of zeg op

De grootste kostenposten zijn vaak de vaste lasten. Denk maar aan je energierekening en je zorgverzekering. Het is iets wat verplicht is in Nederland en wat dus betekent dat je deze kosten niet kunt ontlopen. Toch kun je op deze kosten wel besparen. Zo kun je deze vaste lasten vergelijken en kun je kijken of je ergens anders voordeliger uit bent. Het is bijvoorbeeld slim om jouw huidige energie te vergelijken met andere aanbieders. Desnoods kun je overstappen om een paar euro’s per maand te kunnen besparen. Dit geldt in principe voor iedere vaste last: je zorgverzekering, je autoverzekering en je internetabonnement. Ook is het slim om te kijken of je eventuele vaste lasten kunt opzeggen, zoals een abonnement bij een streamingdienst.

2. Koop boodschappen in de aanbieding

Ook kunnen we de kosten van de boodschappen niet ontlopen. De kosten van de boodschappen heb je overigens wel zelf deels in de hand. Zo wordt bijvoorbeeld één product aangeboden door verschillende merken met elk hun eigen prijs. Om te besparen kun je natuurlijk kiezen voor de goedkoopste variant. Daarnaast kun je ook boodschappen kopen in de aanbieding. Zo worden er regelmatig goede acties aangeboden, zoals 1+1 gratis. Dankzij deze aanbiedingen kun jij weer flink besparen op de boodschappenkosten. Oh ja: het is ook slim om van tevoren een lijstje te maken waarop staat wat je moet halen. Zo voorkom je dat je met onnodige dingen thuiskomt.

3. Ga carpoolen of pak vaker de fiets

Voor iedere keer dat jij de auto pakt, moet je betalen. Een auto rijdt namelijk niet gratis. Ook al zijn het de kleine ritjes naar de supermarkt, al deze kleine ritjes bij elkaar opgeteld zijn misschien wel weer een hele tank vol. Het is daarom slim om vaker de fiets te pakken, in plaats van de auto. Moet je per se de auto pakken voor bepaalde ritjes zoals naar het werk, omdat het bijvoorbeeld met de fiets niet te doen is? Dan kun je wellicht het idee van carpoolen voorstellen, zodat je samen met een of meerdere collega’s naar het werk kunt gaan in één auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *